Nokia și Apple semnează un contract de colaborare prin care pun capăt disputelor din instanță

1.500 ori
<b>Nokia și Apple semnează un contract de colaborare prin care pun capăt disputelor din instanță</b>De-a lungul anilor cei de la Apple și Nokia s-au atacat reciproc în instanță pe seama încălcării de brevete, dar totul pare a ajunge la final astăzi când cele două părți semnează un acord de colaborare. Firmele se obligă astfel să respecte termenii

Războiul dintre Apple și Nokia pe seama încălcării de brevete are mulți ani la activ, perioadă în care cele două companii s-au atacat reciproc în instanță. Totul a început în 2009 când finlandezii depuneau plângeri contra gigantului din Cupertino din cauza încălcării unor patente. Procesul cu pricina a luat sfârșit doi an mai târziu în 2011 atunci când Nokia a primit un procent din banii pe care Apple i-a făcut până la acea dată pe vânzările de iPhone-uri.

Deși se credea că războiul dintre cele două părți s-a încheiat în acel moment, chiar anul trecut în luna decembrie a venit rândul americanilor să completeze o plângere antitrust contra unor firme ce acționau în numele Nokia. Finlandezii nu au stat degeaba și au răspuns la rândul lor cu un proces prin care acuzau creatorul lui iPhone pentru încălcarea a 32 brevete.

Astăzi pare a fi totuși ziua în care se pune capăt acestor dispute, zi în care Nokia și Apple semnează un acord de colaborare ce impune folosirea de brevete de către cele două părți. Aflăm că Nokia urmează a primi o plată din partea companiei americane, cât și venituri ulterioare stipulate în noul contract.

De asemenea, Nokia va pune la dispoziția Apple anumite servicii și o infrastructură de rețea, în vreme ce gigantul din Cupertino va comercializa din nou produsele Nokia din gama Withings pe site-ul propriu și în magazinele fizice. Aparent nu se exclude o posibilă colaborare dintre cele două părți în domeniul digital health pe viitor.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×