Nokia și Windows Phone 7: zvonurile cresc acțiunile companiei; ne apropiem de un mare anunț?

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.034 ori
<b>Nokia și Windows Phone 7: zvonurile cresc acțiunile companiei; ne apropiem de un mare anunț?</b>După cum am mai scris în repetate rânduri, Nokia are planuri mari pentru acest an, forțată și de împrejurările care au costat compania procente bune din cota de piață. După anulări de telefoane, concedieri, schimbarea CEO-ului, închiderea...

După cum am mai scris în repetate rânduri, Nokia are planuri mari pentru acest an, forțată și de împrejurările care au costat compania procente bune din cota de piață. După anulări de telefoane, concedieri, schimbarea CEO-ului, închiderea serviciului Comes With Music și probleme cu bloggeri precum Eldar Murtazin, Nokia se pregătește de o alianță cu Microsoft, conform analiștilor din domeniu.

Unul dintre aceștia, Adnaan Ahmad de la Banca Berenberg i-a trimis și o scrisoare deschisă lui Stephen Elop, fost oficial Microsoft, actual CEO Nokia. Detalii despre scrisoare v-am oferit aici, iar aceasta a făcut valuri, speculațiile în legătură cu adoptarea lui Windows Phone 7 de către finlandezi crescându-le valoarea acțiunilor cu 1.5% și asta doar joi.

Scrisoarea analistului către Stephen Elop a fost publicată în The Financial Times, astfel ca toate persoanele implicate în domeniu așteaptă acum o mutare din partea Nokia. Alianța cu Microsoft ar fi una logică: gigantul din Redmond are nevoie de propagarea cât mai rapidă a lui Windows Phone, iar Nokia are nevoie să recucerească Statele Unite. și asta în condițiile în care compania europeană era lider de piață în State în 2002, iar acum cota sa de piață e aproape inexistentă.

Să vedem ce se va întâmpla pe 11 februarie, când se vor întâlni acționarii Nokia.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×