Nokia va deschide o fabrica de telefoane mobile in Romania

1.372 ori
<b>Nokia va deschide o fabrica de telefoane mobile in Romania</b>Nokia a anuntat azi ca va deschide o unitate de productie pentru telefoane mobile in judetul Cluj din Romania. Nokia estimeaza valoarea investitiei la valoarea de 60 de milioane de Euro pentru fabrica din Cluj, care va deveni a 11-a unitate de productie...

Nokia a anuntat azi ca va deschide o unitate de productie pentru telefoane mobile in judetul Cluj din Romania. Nokia estimeaza valoarea investitiei la valoarea de 60 de milioane de Euro pentru fabrica din Cluj, care va deveni a 11-a unitate de productie de pe glob a companiei.

Decizia de deschidere a unei noi fabrici in Romania reflecta cresterea puternica a volumului de vanzari globale a Nokia, precum si cererea crescanda de telefoane mobile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Nokia a ales Clujul ca locatie a fabricii datorita disponibilitatii de personal calificat din judet, legaturilor bune de logistica, precum si a traditiei industriale indelungate din zona.

Memorandumul de Intelegere a fost semnat azi in capitala Romaniei, Bucuresti. La semnare, Raimo Puntala, Vice Presedinte Senior de Operatiuni si Logistica al Nokia a declarat: "Ca lider al pietei mondiale de telefoane mobile, Nokia este dedicata sa asigure o buna disponibilitate a produselor si livrari continue catre pietele importante din Europa,  Orientul Mijlociu si Africa."

Lucrarile de constructie vor incepe in primavara lui 2007 iar productia va demara in prima jumatate a anului 2008. Nokia anticipeaza dezvoltarea graduala a fabricii si va recruta aproximativ 500 de angajati pana la sfarsitul lui 2007. Ca parte a planurilor, Nokia doreste sa stabileasca un parc industrial in zona, care sa permita localizarea operatiunilor in acest loc pentru un numar de parteneri cheie si furnizori ai companiei.

Nokia dezvolta in mod continuu reteaua mondiala de productie pentru a-si mari competitivitatea si pentru a oferii servicii de logistica excelente pentru clientii sai. In 2006, compania a finalizat extinderea la centrul de productie Reynosa din Mexic si cel din Dongguan din China, precum si a marit productia la fabrica Chennai din India. In Europa, Nokia are deja centre de productie in Bochum, Germania, Komárom in Ungaria si Salo, Finlanda.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×