Nokia vrea capacitate de inregistrare HD pentru telefoanele sale!

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.140 ori
<b>Nokia vrea capacitate de inregistrare HD pentru telefoanele sale!</b>Stim ca exista deja un procesor multimedia care permite vizualizarea continuturilor media HD pe telefoanele noastre, dar Nokia este gata de urmatorul pas, dorind implementarea functiei de inregistrare video HD pe terminalele sale. Conform lui Tero...

Stim ca exista deja un procesor multimedia care permite vizualizarea continuturilor media HD pe telefoanele noastre, dar Nokia este gata de urmatorul pas, dorind implementarea functiei de inregistrare video HD pe terminalele sale.

Conform lui Tero Ojanpera, Chief Technology Officer la Nokia, inregistrarea HD pe un terminal mobil este "pe drum", oficialul mentionand faptul ca "din punct de vedere tehnic, tehnologia este la cativa ani distanta". Analistul Alan Brown al companiei de cercetari Gartner s-a lansat intr-o serie de speculatii, concluzionand ca 8 pana la 10% dintre terminalele mobile din lume vor suporta inregistrare HD pana in 2010 sau 2011.

De asemenea, analistul a sugerat ca o crestere a numarului acestor handseturi intr-o perioada mai scurta decat cea mentionata este imposibila. Posibilitatea lansarii unei astfel de tehnologii ne intriga, mai ales daca avem in vedere performantele actuale ale camerelor HD, care fac furori printre clienti, la preturi rezonabile. Lasand la o parte aspectele tehnice, o astfel de tehnologie mai inseamna ceva : un risc crescut de piratare a filmelor de cinema, care nu vor mai fi botezate "cam" cand sunt furate ci "NokiaHD".

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×