Nokia X și Nokia XL lansate oficial În România; Acestea sunt primele telefoane Nokia cu sistem de operare Android

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.402 ori
<b>Nokia X și Nokia XL lansate oficial În România; Acestea sunt primele telefoane Nokia cu sistem de operare Android</b>Astăzi, în cadrul unui eveniment ce a avut loc în București la Impact Hub, cei de la Nokia au lansat oficial pe plan local cele 3 noi terminale cu Android din gama Nokia X. Locul ales pentru această conferință de presă a fost unul foarte primitor,...

Astăzi, în cadrul unui eveniment ce a avut loc în București la Impact Hub, cei de la Nokiaau lansat oficial pe plan local cele 2 noi terminale cu Android din gama Nokia X, și anume Nokia X, respectiv Nokia XL. Locul ales pentru această conferință de presă a fost unul foarte primitor, încă de la intrarea în sală sărindu-ne în ochi scaunele multicolore ce te duc cu gândul imediat la numeroasele nuanțe de culoare specifice terminalelor Nokia.

Printre oficialii Nokia ce au pășit pe mica scenă improvizată s-au aflat Rosen Petkov, General Manager Nokia România & Balcani, Dariusz Zalewski, director DX and Nokia CEE și Kaloyan Kanov, Product Manager România & Balcani. Rând pe rând aceștia au pășit pe scenă pentru a prezenta funcțiile noilor terminale cu Android din gama Nokia X.

Nokia X

Astfel, am aflat că pe partea de software, terminalele din gama Nokia X sunt alcătuite din sistemul de operare Android 4.1.2 fără partea de servicii Google, dar care vin în același timp cu servicii specifice Nokia cum ar fi Here Maps, Nokia Push Notifications sau funcția de achiziții în aplicații.

Nokia X, X+ și XL lansate oficial În România; Acestea sunt primele telefoane Nokia cu sistem de operare Android

Tododată, a fost prezentat și un grafic care scoate la iveală faptul că până în acest moment au fost testate câteva mii de aplicații Android, iar peste 75% dintre acestea funcționează fără a fi nevoie de modificari aduse la capitolul portare sau coduri sursă. Totuși, 25% dintre acestea vor necesita achiziții în aplicație.

Lansare Nokia X in Romania

Pe lângă acestea, există deja și o serie de aplicații dezvoltate de către români printre care se numără Cinemagia, Eva.ro sau Auto.ro, listă ce numără peste 20 de astfel de aplicații. Imediat după acest moment, am fost invitați pentru a testa device-urile prezente la eveniment, și anume: Nokia X, respectiv Nokia XL, acesta din urmă fiind adus doar într-o singură unitate.

Nokia X

Din punct de vedere al design-ului, Nokia X reușește să impresioneze prin carcasa atractivă multicoloră ce poate fi înlăturată cu ușurință și prin forma clasică, minimalistă, dar care atrage atenția imediat celor din jur. Acesta este deja disponibil la diverși retaileri din România ce vând device-ul la un preț de aproximativ 500 lei.

Nokia cu Android

Trecând la următorul device din această noua familie, și anume Nokia XL, aflați că acesta este un pic greoi, lucru ce se explică datorită integrării unui display mai mare, în acest caz fiind vorba despre o unitate de 5 inch cu rezoluție 800x480 pixeli. Cu toate acestea, dimensiunile nu par a fi o problemă pentru utilizator, procesul de navigare pe telefon având loc fără mari dificultăți într-un mod foarte interactiv.

Nokia X si Nokia XL

Din punct de vedere al disponibilității pe piață, aflăm că Nokia XL va ajunge pe plan local peste câteva săptămâni, cel mai probabil în luna mai. Achiziția unuia dintre cele 2 device-uri va aduce utilizatorului o lună de apeluri gratuite naționale și internaționale via Skype.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×