Nou record de distanta al semnalului WiFi - 382 de kilometri

1.212 ori
<b>Nou record de distanta al semnalului WiFi - 382 de kilometri</b>Nu au mai existat recent tentative de a depasi recordul de distanta la care se poate folosi semnalul WiFi, probabil datorita popularitatii crescute de care se bucura noua tehnologie WiMAX. Totusi, in America Latina, tehnologia WiFi este inca folosita si i...

Nu au mai existat recent tentative de a depasi recordul de distanta la care se poate folosi semnalul WiFi, probabil datorita popularitatii crescute de care se bucura noua tehnologie WiMAX.

Totusi, in America Latina, tehnologia WiFi este inca folosita si i se exploreaza limitele. Cercetatorul Ermanno Pietrosemoli a reusit sa genereze un semnal 802.11 pe o distanta de 382 de kilometri, intre doi munti din Venezuela. Pietrosemoli este presedintele Asociatiei Latino Americane de networking – Escuela Latinoamerica de Redes. Institutia foloseste tehnologia WiFi a celor de la Intel si hardware Linksys de 60 de dolari pentru a obtine o viteza de 3 Mbps in orice directie, batand recordul precedent la capitolul distanta - 310 kilometri.

Pietrosemoli spera sa foloseasca aceasta tehnologie pentru a ajuta natiunile in curs de dezvoltare, dar ne intrebam care sunt secretele folosite de cercetator, de vreme ce in multe parti ale lumii cu greu se obtine o viteza de 3Mbps, chiar daca utilizatorul sta cu laptopul langa router. Chiar si in zonele "intesate" cu semnalul Wi-Fi dorit este greu sa atingi o astfel de viteza, in metropolele aglomerate din ziua de azi. Totusi experimentul lui Pietrosemoli dovedeste ca tehnologia WiFi nu a "murit" inca ca mai poate fi exploatata pana ca urmatorul pas la capitolul conectivitate wireless sa devina un standard.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×