Noua lege a gestionarii ambalajelor ne scapă de cutiile imense din carton ţinute în garaj, beci şi pod

1.274 ori
<b>Noua lege a gestionarii ambalajelor ne scapă de cutiile imense din carton ţinute în garaj, beci şi pod</b>Iată că un nou aspect al comerţului modern e reglementat &icirc;n sf&acirc;rşit la nivel modern &icirc;n Rom&acirc;nia. E vorba despre legislaţia cu privire la ambalaje, care primit o actualizare &icirc;n conformitate cu normele europene. Astfel,...

Iată că un nou aspect al comerţului modern e reglementat în sfârşit la nivel modern în România. E vorba despre legislaţia cu privire la ambalaje, care primit o actualizare în conformitate cu normele europene. Astfel, prin noile legi consumatorii nu mai pot fi obligaţi de retaileri să păstreze ambalajele, altfel companiile respective vor primi amenzi de până la 25.000 de lei.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 30 octombrie şi se axează pe modalităţile de gestionare a ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje, punând mare accent pe reciclare. Astfel vom scăpa de acele uriaşe cutii ale PC-urilor şi televizoarelor pe care le păstrăm pentru garanţie în garaj, debarale sau beci. Problema e următoarea: chiar dacă scăpăm de acele cutii, ce ne facem când trebuie să trimitem uriaşul smart TV în service?

În fine, revenind la lege, ambalajele trebuie acum să fie fabricate astfel încât greutatea şi volumul lor să fie limitate la "minimul necesar pentru a asigura nivelul cerut de siguranţă, atât pentru produs, cât şi pentru consumator". Trebuie să existe şi marcaje pe produs cu privire la posibilitatea de reciclare şi reutilizare şi firmele trebuie să introducă pe piaţa doar ambalaje care respectă anumite concentraţii de plumb, cadmiu, mercur şi crom, fără a depăşi 100 de părţi/milion raportat la greutate.

Mai multe detalii despre noile reglementări găsiţi aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×