Noul design de tastatura al Blackberry-urilor va inlocui sistemul QWERTY

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 981 ori

Nu stiu daca ati folosit vreodata un Blackberry, dar in orice caz ar trebui sa stiti ca tastatura acestui terminal este orice numai user friendly nu. Ei bine se pare ca neplacerile marca QWERTY sunt pe cale de a se schimba, datorita unui nou design...

Nu stiu daca ati folosit vreodata un Blackberry, dar in orice caz ar trebui sa stiti ca tastatura acestui terminal este orice numai user friendly nu. Ei bine se pare ca neplacerile marca QWERTY sunt pe cale de a se schimba, datorita unui nou design aplicat in cazul keypadului acestor telefoane.

BlackBerry reinventeaza tastatura mobila

Problemele cu actualul aranjament al tastelor veneau din dificultatea de tastare, care genera numeroase erori de scriere. QWERTY-ul pare acum depasit, desi este un sistem de text input familiar, avand in vedere ca mai toti utilizatorii stiu cu ochii inchisi unde se afla tastele. Noul patent depus de producatorul lui Blackberry, RIM rezolva toate problemele mentionate anterior. Keypadul din schita de mai sus include taste simetrice aliniate diagonal care urmeaza curbura celor 2 degete mari.

Este greu de spus care este tasta si care este spatiu liber, dar macar stim ca vom folosi cele 29 de taste plus bara de Space. Va fi interesant de observat cum se dezvolta acest concept al celor de la RIM si daca firma va diviza tastele dupa model QWERTY sau vor folosi o aranjare proprie. Exista si zvonuri conform carora aceasta noua tastatura ar putea fi inclusa si pe terminalul dotat cu touchscreen, marca Blackberry, despre care va vorbeam intr-un articol anterior.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×