NRGZ28, creatorul de ROM-uri pentru telefoane HTC, intervievat de Mobilissimo.ro

3.846 ori
<b>NRGZ28, creatorul de ROM-uri pentru telefoane HTC, intervievat de Mobilissimo.ro</b>Pornind de la articolul despre dual bootingul suportat pe HTC Touch Pro2, un cititor Mobilissimo.ro, Paul L. Horga mai precis, ne-a dat un pont surprinzator, cum ca NRGZ28, autorul hackului care permite bootarea a doua sisteme de operare pe acelasi...

Pornind de la articolul despre dual bootingul suportat pe HTC Touch Pro2, un cititor Mobilissimo.ro, Paul L. Horga mai precis, ne-a dat un pont surprinzator, cum ca NRGZ28, autorul hackului care permite bootarea a doua sisteme de operare pe acelasi telefon, ar fi roman! Iata si tweetul care ne-a furnizat informatia.

NRGZ28 este faimos pentru ROM-urile personalizate ENERGY, cunoscute international de catre zeci de mii de utilizatori HTC. Developerul roman se afla in Las Vegas, dar sa aflam ce ne-a spus el intr-un YMterviu realizat recent!

Abordarea a sunat astfel: Salut! Sunt Erwin, redactor al Mobilissimo.ro si doresc sa obtin un interviu de la tine, ca urmare a informatiei, cum ca ai fi roman de origine! :)

Dupa schimbul de politeturi de rigoare, am purces la interviul propriuzis, iata-l:

Mobilissimo: De unde esti originar?

NRGZ28: Din Bucuresti
NRGZ28: Balta Alba :)
NRGZ28: Titan..
NRGZ28: etc
NRGZ28: :)

Mobilissimo: Daca nu e secret, care e numele tau real? Si de unde nick-ul NRGZ28 de pe forum.xda-developers.com?

NRGZ28: Numele real este Edmond
NRGZ28: NRG de la "dance energy" pt. ca imi place mult muzica eurodance
NRGZ28: si Z28, de la tipul de masina pe care il conduc
NRGZ28: Camaro Z28 :)
NRGZ28: Sau pe care il conduceam..  ma rog
NRGZ28: Acum am un Dodge Charger

Mobilissimo: Nice! Nu m-as fi gandit :))

NRGZ28: :)
NRGZ28: so.. NRG..  energyrom.....
NRGZ28: cam asa a venit numele romurilor :)

Mobilissimo: cum ai ajuns in State, sau mai bine zis de ce? Esti multumit de viata de acolo?

NRGZ28: Am ajuns prin loteria vizelor in '95,  imi place mult aici, sunt happy :)

Mobilissimo: de unde pasiunea pentru windows mobile si pentru terminalele HTC?

NRGZ28: De cand mi-am cumparat un HTC Excalibur (smartphone) pe la inceputul lui 2008! Pe atunci nu existau romuri pentru el decat cele facute de niste chinezi care nu frecventau XDA, astfel ca m-am decis sa invat sa fac singur. Primul ROM mi-a luat cam 2 saptamani sa-l fac, dar... succes.. si l-am postat pe forumul de Excalibur la XDA. A fost foarte popular. Apoi mi-am luat HTC Raphael, am scos Energy 1.0 si datorita graficii, stabilitatii, etc a devenit foarte popular pe XDA si acum threadul e in plina viata.. mai are un pic si ajunge la 2 milioane de vizitatori.

Mobilissimo: Cat de greu e sa faci un astfel de ROM particularizat si cam ce studii implica activitatea aceasta?

NRGZ28: Greu ? E foarte greu de inceput. Trebuie citit mult material care e imprastiat peste tot pe XDA. DAR... un background de "IT" ajuta foarte foarte mult si in general cunostinte foarte bune de "windows", pentru ca Windows Mobile nu e foarte diferit de Windows XP de exemplu

Mobilissimo: Pentru un programator in php sa zicem, ar fi la indemana?

NRGZ28: din experienta mea.. programatorii de obicei nu au experienta de hardware si aici iti trebuie sa stii, dar.. bineinteles tot se poate invata! :)

Mobilissimo: Poate ne ajuti pe htc-club.ro cu un mic ghid al incepatorului, ca doar tu ai spus-o, romanii-s priceputi! :)
Mobilissimo: .... cu ce iti castigi existenta?

NRGZ28: Administrator de sistem la o companie de aici din Vegas. :)

Mobilissimo: Vreun casino, ceva :) ?

NRGZ28: Luxor :)

Mobilissimo: :D acum inteleg de ce iti place acolo :))
Mobilissimo: Dar activitatea ta pe XDA, iti aduce vreun profit?

NRGZ28: Da.. nu pot sa zic ca nu, oameni doneaza din cand in cand, destul sa-mi iau si eu cate un "lunch" gratis :)

Mobilissimo: Frumos! Stiu ca ai si un cont de Twitter unde comunici cu cei care-s fani ale ROM-urilor customizate de tine, adica ale celebrelor Energy ROM-uri pe care le-am folosit si eu pe Diamondul meu. Intreabarea e daca activezi si pe vreun forum romanesc, eventual daca ai un cont de twitter personal, unde scrii in romana..

NRGZ28: Nu. Din pacate nu am cont personal, niciodata nu m-a pasionat "social networking", am facut twitter la cerinta "fanilor" si trebuie sa reconosc, e un mod foarte lejer de a comunica cu 6 mii si ceva de oameni instantaneu!

Mobilissimo: Adevarul e ca nu doar la comunicat se pricepe Twitter, dar si la consumatul timpului e un tool excelent :)) ... am inteles ca ai lansat mai multe ROM-uri pentru mai multe modele de HTC. De care esti cel mai mandru?

NRGZ28: Hmmm! De cel de la HTC Touch Pro2.. si de Raphael (nn. Touch Pro), pentru ca pot testa aceste romuri pe telefoanele mele. Toate celelate..  le construiesc aproape "blind", pentru ca nu le pot testa eu insumi, dar..  judecand dupa numaru de downloads... cel pentru raphael.. herman...blackstone (nn. HTC Touch HD).. si Rhodium (nn. Touch Pro2) sunt cel mai populare in aceasta ordine :)

Mobilissimo: Ce-ti lipseste cel mai mult din Romania, ce nu ai in Vegas?

NRGZ28: Atmosfera..  viata sociala...  spritul romanesc de "fun"!

Mobilissimo: Ca de final, poate ne spui ce surpriza ne pregatesti, eventual un proiect, ceva secret...

NRGZ28: Hmmmm. Un proiect la care lucrez este o linie de Romuri foarte light si foarte fast... gen romul pe care l-am facut pentru android, dar bineinteless cu applicatii incluse pt nevoile de zi cu zi :)

Mobilissimo: OK, Sper sa ne mai auzim, si sa avem ponturi de prima mana pentru a le publica pe Mobilissimo.ro si HTC-Club.ro :) Merci pentru interviu, sa ne auzim numai de bine! :)

NRGZ28: Sa speram! :-h

Iata ca dupa ce am descoperit programatorul roman pe nume Bogdan Ursu pe aceeasi scena cu Steve Jobs la momentul lansarii lui Apple iPad, un alt roman face furori in tabara rivalilor de la HTC. Speram sa mai gasim un roman sau 2 si la Motorola, eventual Samsung si Sony Ericsson, caci la NASA stim ca avem destui. Ii uram bafta lui NRGZ28 la cat mai multe ROM-uri si vizitatori.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×