Nu toate telefoanele Galaxy S9 și S9+ sunt la fel; Anumite unităţi S9 folosesc senzori de cameră diferiţi

1.890 ori
<b>Nu toate telefoanele Galaxy S9 și S9+ sunt la fel; Anumite unităţi S9 folosesc senzori de cameră diferiţi</b>O descoperire importantă despre smartphone-urile Samsung Galaxy S9 și Galaxy S9+ a fost făcută în aceste zile și constă în faptul că anumite unități se livrează cu senzori foto diferiți. Astfel sunt folosite diferite module marca Sony și Samsung

Dacă Apple a avut probleme cu fanii când a folosit procesoare Samsung şi TSMC pe iPhone 6S şi se obţineau performanţe şi autonomii diferite, acum se pare că Galaxy S9 şi S9+ ar avea ceva diferenţe pe unele pieţe. Totul a fost dezvăluit de o disecţie a celor de la TechInsights. Hai să vedem care e baiul.

Galaxy S9

În anumite regiuni telefoanele Galaxy S9 şi Galaxy S9+ folosesc senzori Sony IMX, în locul celor Samsung ISOCELL produşi in house de către sud coreeni. Cele două tipuri de senzori au design-uri similare, e drept, dar din fericire nu au fost găsite diferenţe de calitate a capturii. În cazul în care vreţi să fim mai clari, e vorba despre Sony IMX345 pe unele dintre unităţi şi de Samsung S5K2L3 ISOCELL Fast pentru varianta cu senzor Samsung.

Acesta din urmă este o versiune upgradată de S5K2L2, senzorul de pe Galaxy S8, S8+ şi Note 8. IMX345 ar trebui să vă fie familiar, pentru că e în mare măsură identic cu IMX400 de pe telefoanele Xperia XZ Premium, XZ1 şi Xperia XZ2. Ambele variante de senzori au un design pe 3 straturi care include un senzor de imagine CMOS, procesor de imagine (ISP) şi un chip DRAM pentru sarcini că filmare Super Slow Motion.

Diferenţă sesizabilă e că IMX-ul pune DRAM-ul între ISP şi CMOS, iar ISOCELL-ul are porţiunile CMOS şi ISP față în faţă, iar DRAM-ul este conectat în spate. Nu ne-am dat seama cam pe ce pieţe se găseşte o versiune sau alta, dar cert e că nu trebuie să vă faceţi griji. O concluzie pe care o putem trage aici e că Samsung nu face faţă cererii folosind componente optice din producţie proprie şi are nevoie de Sony.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×