Opera Mini 9 vine cu o funcție video boost, care comprimă clipurile video, plus noi funcții speed dial

Autor:  | Publicat în:  Opera 492 ori
<b>Opera Mini 9 vine cu o funcție video boost, care comprimă clipurile video, plus noi funcții speed dial</b>Opera Mini 9 s-a lansat pe iOS, aducând suport pentru rezoluțiile de pe iPhone 6 și 6 Plus, dar și o nouă funcție Video Boost, foarte utilă pentru cei cu trafic de date limitat. Se pare că acest release al browserului va sosi și pe Android în...

Opera Mini 9 s-a lansat pe iOS, aducând suport pentru rezoluțiile de pe iPhone 6 și 6 Plus, dar și o nouă funcție Video Boost, foarte utilă pentru cei cu trafic de date limitat. Se pare că acest release al browserului va sosi și pe Android în curând.

Consumul de date pe mobil a crescut enorm în ultimul an, reprezentând în 2013 53% din întregul trafic de date de pe glob. Astfel, Opera Mini 9 vine în întâmpinarea marilor consumatori de web video, prin funcția video boost, integrată în browser. Ea reduce cantitatea de date implicate în încărcarea clipului, scade timpul de buffering și traficul de date. Noul Opera Mini pentru iPad și iPhone poate fi descărcat de aici.

El implica tehnologia Rocket Optimizer, pe care Opera a primit-o odată cu achiziționarea celor de la Skyfire. Optimizer recomprimă clipurile video într-o formă mai compactă. Opera excelează la capitolul compresie, de vreme ce în septembrie 2014 a redus consumul de date prin Opera Mini de la 17.5 petabytes la doar 4.7 petabytes. în aceeași lună Opera a înregistrat 245 de milioane de utilizatori pentru browserul sau Mini.

Video Boost e disponibil în Opera Mini 9 doar în modul Turbo, iar acest update aduce și opțiuni extra pentru editarea shortcuturilor speed dial, o nouă grafică pentru controlul traficului de date și suport pentru iPhone 6 și 6 Plus.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×