Oppo vrea să facă telefoanele indestructibile; Iată un nou brevet care ne scapă de huse de protecţie

1.593 ori
<b>Oppo vrea să facă telefoanele indestructibile; Iată un nou brevet care ne scapă de huse de protecţie</b>Cu toate că smartphone-urile devin din ce în ce mai speciale odată cu evoluția tehnologiilor de pe piață, există în continuare un capitol la care toate telefoanele momentului stau foarte prost. Ne referim la gradul de rezistență oferit de acestea

Oppo continuă să fie una dintre cele mai inovatoare companii de pe piaţa smartphone, din rândul celor de la care nu te-ai aştepta la asta. Nu ştiu dacă aţi remarcat, dar între zoom-ul optic 5X brevetat acum ceva vreme şi încărcarea Super VOOC, Oppo chiar inovează. Acum ar fi brevetat o tehnologie care face telefoanele aproape indestructibile.

Brevet Oppo

Viitoarele terminale Oppo ar putea detecta momentul când cad pe o suprafaţă dură şi să îşi "retragă" ecranul în șasiu pentru a scăpa de daune grave. Practic, telefonul simte că se apropie momentul impactului şi ca o ţestoasă îşi va retrage componentele sensibile. E vorba despre o ramă metalică aici care se extinde ca înălţime peste display, pentru a îl proteja. Rama absoarbe impactul şi împiedică ecranul retras să fie spart.

Practic e un soi de mic "lift" dacă vreţi care coboară ecranul sub nivelul standard de înălţime, cel în care este aliniat cu rama. După retragere rama rămâne mai înaltă şi preia impactul. Documentele oficiale menţionează tot soiul de implementări, în panouri plate, 2.5D şi curbate de jur împrejurul terminalului. Încă nu ştim ce fel de mecanism va fi folosit pentru a urca şi coborî ecranul, dar sunt menţionate arcuri.

Posibil să fie şi un motor electric, eventual un electromagnet rapid sau un solenoid. Ideea nu e nouă şi am văzut chiar multe huse care fac muchiile mai înalte peste display. Şi mereu când văd asta am aceeaşi întrebări: dacă pică ecranul fix pe un colţ de masă? Ştiu, improbabil... dar nu imposibil.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×