Oppo ar putea fi compania ce inaugurează trendul decupajului circular în ecran pentru camera selfie; Vedem un concept pentru Oppo R19

2.344 ori
<b>Oppo ar putea fi compania ce inaugurează trendul decupajului circular în ecran pentru camera selfie; Vedem un concept pentru Oppo R19</b>În vreme ce Google a reușit performanța să aducă pe piață cel mai mare decupaj din acest an de pe un smartphone, Oppo pe de altă parte face sacrificii pentru a reduce pe cât se poate de mult dimensiunea acestui element regăsit în partea

Anul 2018 ne-a adus o explozie de telefoane cu "breton" în zona superioară a ecranului, un element nu tocmai apreciat de către consumatori mai ales în situația în care nu oferea un plus clar. În vreme ce unii producători au fost nevoiți să aplice un asemenea decupaj pentru a găzdui sistem de autentificare facială 3D, alții au ales să aducă un decupaj de genul doar de dragul tendințelor de pe piață.

Oppo R19

Din fericire am văzut recent și companii care încearcă pe cât posibil să renunțe la decupaj, Oppo fiind cel mai bun exemplu de dat în cazul de față. Dacă în zona flagship (Find X) se merge pe un mecanism slider menit să contribuie la eliminarea completă a decupajului, în segmentul mid-range am văzut noua abordare "teardrop" ceea ce s-a traduce la noi în "picătură de apă"

Avem acum doar un mic decupaj în zona de sus ce găzduiește camera selfie, printre telefoanele viitoare care vor adopta această idee numărându-se atât OnePlus 6T, cât și Moto G7. Dacă privim spre viitor, atunci ne așteptăm la implementarea unui decupaj circular direct în ecran pentru camera selfie, o informație despre care v-am mai povestit în urmă cu ceva timp.

Și de această dată Oppo ar putea fi compania care inaugurează un nou trend al decupajelor, în acest sens făcându-și apariția online în ultimele ore randări ale unui presupus Oppo R19 ce se lansează în martie. De menționat faptul că aici avem parte doar de un concept fan-made, unul care totuși nu ar fi imposibil de văzut în realitate.

Această abordare contribuie la mărirea raportului screen-to-body, plus că dispare și inesteticul uriașelor decupaje din ecuație. Fix imaginea pe care o vedeți mai sus am postat-o și noi ieri pe grupul Mobilissimo de Facebook, acolo unde a primit un număr record de like-uri, semn că utilizatorii apreciază această abordare.

Voi ce părere aveți despre noul decupaj? 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×