Oracle câștigă un apel important În procesul legat de copyright Împotriva Google & Android

741 ori
<b>Oracle câștigă un apel important În procesul legat de copyright Împotriva Google & Android</b>în vreme ce toată atenția presei a fost ațintită către cazul Apple versus Samsung, iată că Google și Oracle sunt din nou antagoniști. Oracle a câștigat un apel cheie în procesul legat de copyrightul codului sau din Java, care aparent a fost...

în vreme ce toată atenția presei a fost ațintită către cazul Apple versus Samsung, iată că Google și Oracle sunt din nou antagoniști. Oracle a câștigat un apel cheie în procesul legat de copyrightul codului sau din Java, care aparent a fost folosit în Android fără drept.

în 2012 tribunalul a decis că Oracle nu putea să aplice regulile copyrightului pe API-urile din Java. Evident, Oracle a făcut apel la decizie, iar azi aflăm că judecătorii au fost de acord cu această firmă în cele din urmă, consemnând asta într-un document de 69 de pagini. Judecătorul care a respins atacul Oracle a fost aspru criticat cu această ocazie. Practic, Oracle are acum permisiunea legală de a ataca Google în tribunale.

Astfel, s-ar putea rejudeca acest caz și Google să fie forțată să plătească multe miliarde celor de la Oracle. Creatorul Android și-a manifestat dezamăgirea față de decizie și a afirmat că acest caz e un precedent neplăcut pentru întreaga dezvoltare software și segmentul IT. Vă reamintesc problemă: Google a copiat peste 37 de API-uri Java și 11 linii de cod sursa Java atunci când a dezvoltat Android.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×