Orange România se așteaptă ca anul viitor traficul de date pe mobil să se dubleze

Autor:  | Publicat în:  Orange 849 ori
<b>Orange România se așteaptă ca anul viitor traficul de date pe mobil să se dubleze</b>Recent, din cadrul unui interviu luat de către Ziarul Financiar lui Ștefan Slavnicu, director tehnic Orange România, avem ocazia să descoperim câteva dintre așteptările companiei pentru anul viitor, perioadă în care se estimează faptul că...

Recent, din cadrul unui interviu luat de către Ziarul Financiar lui Ștefan Slavnicu, director tehnic Orange România, avem ocazia să descoperim câteva dintre așteptările companiei pentru anul viitor, perioadă în care se estimează faptul că traficul de date pe mobil se va dubla comparativ cu 2014.

De asemenea, această estimare stă și în spatele consumului mare de conținut pe mobil, smartphone-ul devenind în ultimii ani mai mult o unealtă de entertainment decât un simplu telefon, în acest an 30% din traficul de mobil reprezentând consum de conținut. Astfel, dacă acum trei ani, doar 20% dintre telefoane vândute de Orange erau smartphone-uri, numărul acestora a crescut în 2014 la un procent de 50%.

Ștefan Slavnicu a declarat și faptul că legătura liniară între numărul de abonați și traficul pe care în consumă nu există, dar se poate vedea că o mică creștere a numărului de clienți poate genera o creștere exponențială a traficului de date, trafic ce crește odată cu adopția smartphone-urilor.

Cu peste 100 milioane de euro investite în rețea în acest an, cifră cu 30% mai mare față de investițiile din 2009, Orange promite ca rețeaua 4G să fie extinsă și modernizată în procent de 100%. în prezent, rețeaua 4G Orange acoperă 56% din populația României și 85% din populația urbană.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×