O nouă speranță pentru persoanele cu handicap: telefonul mobil controlat prin mișcări ale capului (Video)

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 784 ori
<b>O nouă speranță pentru persoanele cu handicap: telefonul mobil controlat prin mișcări ale capului (Video)</b>Dacă în ultimii ani am văzut că bătrânii și copiii primesc tot mai multe terminale dedicate, un &nbsp;alt segment important e totuși neglijat de marii producători de handseturi. E vorba despre persoanele cu diferite impedimente sau handicapuri,...

Dacă în ultimii ani am văzut că bătrânii și copiii primesc tot mai multe terminale dedicate, un  alt segment important e totuși neglijat de marii producători de handseturi. E vorba despre persoanele cu diferite impedimente sau handicapuri, care ar trebui să aibă acces la smartphone-uri ca noi toți. Ei bine, prin tehnologia Sesame Enable, persoanele paraplegice de exemplu vor putea folosi un telefon mobil.

Beta testingul a început deja și este implicat aici un telefon controlat fără a-i atinge ecranul. Utilizatorii trebuie doar să își miște capul pentru a controla un cursor de pe ecran. Astfel, ei vor putea avea acces la toate funcțiile terminalului, de la trimiterea de mailuri și mesaje, la recepționarea de apeluri și chiar și jucat Angry Birds sau Candy Crush, folosind mișcări ale capului. Telefonul folosit pentru teste este un Nexus 5 modificat, cu software Sesame instalat peste Android.

Este inclusă aici și comandă vocală, iar gesturile utilizatorului sunt urmărite prin camera frontală. Sesame a fost creat de către Giora Livne, din Israel, care la rândul său este paraplegic de 9 ani. Livne se săturase să nu poată trimite mesaje text sau mailuri și a decis să facă o schimbare. Tehnologia va ajuta multe persoane, inclusiv cele care suferă de ALS, paralizie cerebrală, Parkinson, artrita severă sau scleroza multiplă.

Pachetul Sesame cu Nexus 5 inclus costă 350 de dolari și e subiect de campanie pe Indiegogo. Creatorii săi încearcă să strângă 30.000 de dolari pentru a pune proiectul pe picioare, iar o lansare ar putea avea loc în martie 2015.

⚡ Avem 3 telefoane de dat celor care ghicesc ora la care dă startul eMAG promoției de Black Friday în 2018 (detalii AICI).
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×