Penalizare cu 2 miliarde de dolari pentru Google, după procesele cu Oracle?! Android e de vină!

1.487 ori
<b>Penalizare cu 2 miliarde de dolari pentru Google, după procesele cu Oracle?! Android e de vină!</b>Se pare că Android nu este doar o mană cerească pentru Google, ci și un pic de blestem, deoarece este subiectul multor procese. întâi Apple și acum și Oracle, poate cu mai mult temei decât firma din Cupertino... știți probabil deja că Oracle...

Se pare că Android nu este doar o mană cerească pentru Google, ci și un pic de blestem, deoarece este subiectul multor procese. întâi Apple și acum și Oracle, poate cu mai mult temei decât firma din Cupertino... știți probabil deja că Oracle afirmă de luni bune că deține copyright-ul asupra a bună parte din codul software al lui Android.

Ei bine, Oracle revine acum cu documente în care afirmă că engine-ul Android este doar o clonă incompatibilă a lui Java și că este interesată mai degrabă de daunele aduse codului decât de ce face Google cu acesta. Oracle avea intenția ca soluțiile sale să fie disponibile pe toate platformele și se pare că Google ar fi împiedicat acest lucru.

E interesant aici că firma cere și daune pentru acțiuni legale din trecut și pretinde sume uriașe pentru codul utilizat de Google până acum. în documentele depuse de presupusul păgubit, gigantul motoarelor de căutare este menționat ca datorând cel puțin 176 de milioane de dolari pentru licențe neplătite și 102.6 milioane de dolari pentru daune de copyright.

Adunând și problemele avute cu Oracle în trecut se ajunge la un minim de 500 de milioane și la un maxim potențial de 1 miliard de dolari. în plus, legile afirmă că dacă ai încălcat voit un brevet sau copyright, suma se poate tripla. Cu înțelegeri și eventuale târguieli, Google a putea scoate din buzunar 1 sau 2 miliarde de dolari în curând, lucru nu chiar plăcut după ce a cheltuit 12 miliarde pe Motorola.

Oracle pare totuși mai interesantă de interdicția lui Android, dar Google ar fi dispusă să plătească oricât pentru a nu se întâmpla acest lucru. Cu toate șicanele de la Microsoft și Apple, Oracle rămâne totuși cel mai periculos adversar în sala de judecată pentru Google.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×