PHP si MySQL vor fi integrate in Nokia Mobile Web!

Autor:  | Publicat în:  Software 807 ori
<b>PHP si MySQL vor fi integrate in Nokia Mobile Web!</b>Tocmai a fost anuntat (neoficial) ca vom vedea o implementare de PHP si MySQL pe serverul Nokia Mobile Web. PHP este un limbaj de source scripting folosit pentru a crea pagini web dinamice. Vor exista si o serie de module de extensie PHP care vor oferi...

Tocmai a fost anuntat (neoficial) ca vom vedea o implementare de PHP si MySQL pe serverul Nokia Mobile Web. PHP este un limbaj de source scripting folosit pentru a crea pagini web dinamice.

Vor exista si o serie de module de extensie PHP care vor oferi acces la functii ale telefonului. Nokia Mobile Web Server si anexa sa PHP pot fi considerate un experiment sau software conceptual. In peisajul web exista deja populare combinatii de tehnologii care permit crearea site-urilor dinamice, printre acestea numarandu-se si faimosul LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP).

Linux este sistemul de operare, Apache este browserul web, MySQL este baza de date si PHP este limbajul de scripting. PHP este folosit pentru a crea o pagina web (poate fi folosit ca embed in HTML), iar datele cu care va opera sunt preluate din baza de date MySQL. Nokia porteaza combinatia mentionata mai sus pentru a crea PAMP (Personal, Apache, MySQL si PHP). Nokia Mobile Web Server suporta deja Python, ca limbaj de scripting, dar PHP este mai des folosit, incurajand astfel developerii sa experimenteze.

Folosirea PHP pe telefonul mobil inseamna ca anumite aplicatii web vor fi utilizate la maxim pe anumite terminale (S60/Symbian) si noi functii vor fi descoperite. Spre exemplu o galerie web dotata cu optiunea "faceti poza" va va permite sa faci o poza cu camera telefonului dand click pe optiune si integrand imaginea obtinuta in galerie.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×