Şi Motorola pregăteşte un smartphone fără butoane fizice, conform unui brevet

757 ori
<b>Şi Motorola pregăteşte un smartphone fără butoane fizice, conform unui brevet</b>O nouă modă a cuprins producătorii de telefoane mobile: cea a smartphone-urilor fără butoane fizice. Meizu a lansat aşa ceva, apoi a venit şi Vivo cu Apex 2019. Acum aflăm că şi Motorola are intenţii similare cu un viitor terminal

O nouă modă a cuprins producătorii de telefoane mobile: cea a smartphone-urilor fără butoane fizice. Meizu a lansat aşa ceva, apoi a venit şi Vivo cu Apex 2019. Acum aflăm că şi Motorola are intenţii similare cu un viitor terminal, judecând după brevete proaspăt apărute online.

Brevet Motorola

Cei de la 91Mobiles au descoperit o serie de brevete Motorola care prezintă abordarea viitorului device. Dacă Motorola a început să cocheteze recent cu pliabilele, tot conform unor brevete, se pare că au în plan şi alte formaturi curajoase. Se lucrează la un telefon fără butoane fizice, axându-se pe butoane virtuale.

Brevet Motorola

Noul său brevet a fost publicat pe 17 ianuarie şi descrie un sistem prin care un telefon se poate controla prin gesturi, comenzi vocale şi apăsări de butoane virtuale. Motivul? "Butoanele mecanice fixe nu se potrivesc pentru orice utilizator şi pot provoca disconfort". Ce e drept şi HTC U12+ a încercat să scape de butoane fizice şi lucrurile nu au ieşit bine deloc.

Marea problemă cu gesturile şi butoanele virtuale este relativitatea lor. La butoane fizice ştii exact pe ce apeşi ce rezultat primeşti. La gesturi şi butoane virtuale cresc şansele de defecţiuni şi funcţionare proastă. Apoi apar alte impedimente: cum umbli la volum cu ecranul oprit, cum porneşti telefonul, cum faci un hard reset? Răspunsurile le va găsi Moto în perioada următoare.

Încă nu ştim din ce serie va face parte acest telefon, dar aş paria pe Moto Z.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×