Potentialul real al lui nVidia Tegra, viitorulul procesoarelor grafice mobile

Autor:  | Publicat în:  NVIDIA 1.418 ori
<b>Potentialul real al lui nVidia Tegra, viitorulul procesoarelor grafice mobile</b>Acum ca webul abunda de zvonuri conform carora HTC ar pregati un terminal dotat cu chipset nVidia Tegra, ar trebui sa aruncam o privire asupra potentialului acestuia. Iata cum ar trebui sa arate un smartphone care utilizeaza acest GPU, iar functiile sale...

Acum ca webul abunda de zvonuri conform carora HTC ar pregati un terminal dotat cu chipset nVidia Tegra, ar trebui sa aruncam o privire asupra potentialului acestuia. Iata cum ar trebui sa arate un smartphone care utilizeaza acest GPU, iar functiile sale le aflati mai jos.

Tegra vine cu suport pentru NVIDIA HD AVP (High Definition Audio Video Processor) si tehnologia NVIDIA PureVideo, care permite terminalului ce integreaza procesorul sa realizeze captura sau playback al continuturilor HD 720p. De asemenea, filmele si imaginile vor putea fi vizualizate la o calitate exceptionala si cu o utilizare moderata a procesorului, plus consum scazut.

Aceeasi platforma va suporta implementarea unei camere digitale de 12 megapixeli pe telefon, care sa includa si un stabilizator de imagine. Tehnologia NVIDIA ULP GeForce este de asemenea suportata de Tegra, ea permitand utilizarea puterii grafice specifice brandului GeForce, dar prin intermediul unor aplicatii cu un consum scazut. Interfata 3D va fi de asemenea mai aratoasa datorita frameworkului cu care vine acest GPU, iar platforma va mai oferi si suport pentru vizionarea filmelor pe un display HDMI, folosind telefonul drept telecomanda.

Pentru mai multe detalii, aruncati o privire asupa acestei demonstratii a tehnologiilor NVIDIA, realizata la MWC 2009.

Via: [Wmpoweruser.com]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×