Presedintele francez Sarkozy primeste un mobil criptat, renunta la BlackBerry

1.978 ori
<b>Presedintele francez Sarkozy primeste un mobil criptat, renunta la BlackBerry</b>Exact ca si omologul sau american, presedintele francez Nicolas Sarkozy a trebuit sa renunte la mult iubitul sau BlackBerry in favoarea unui terminal mobil mai... "prezidential". In acest caz, siguranta a fost principala problema a handsetului RIM....

Exact ca si omologul sau american, presedintele francez Nicolas Sarkozy a trebuit sa renunte la mult iubitul sau BlackBerry in favoarea unui terminal mobil mai... "prezidential". In acest caz, siguranta a fost principala problema a handsetului RIM.

Sarkozy si alti 20.000 de oficiali ai guvernului francez vor folosi smartphone-uri cu un sistem special de criptare, dupa ce serviciile secrete franceze le-au interzis sa mai foloseasca BlackBerry-uri. Problemele au aparut inca din 2007, cand autoritatile locale si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu faptul ca serverele BlackBerry se afla in SUA si Marea Britanie.

Noul telefon al lui Sarkozy este fabricat de compania Thales, un gigant in domeniul securitatii si apararii. Terminalul poarta numele de Teorem si este aparent "impenetrabil". Presedintele Frantei s-a declarat multumit de noul telefon, un model cu clapeta care foloseste un nou sistem de criptare si suporta conectivitate UMTS, EDGE, GPRS si GSM.

Presedintele francez Sarkozy primeste un mobil criptat, renunta la BlackBerry

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×