Prețurile terminalelor iPhone ar putea crește în SUA și de vină este chiar Donald Trump; Iată explicația

1.161 ori
<b>Prețurile terminalelor iPhone ar putea crește în SUA și de vină este chiar Donald Trump; Iată explicația</b>Nu este prima oară când auzim de practicarea unor taxe speciale pentru companiile americane care își importă produsele din China, de vine fiind nimeni altul decât Donald Trump. Acum președintele SUA revine în centrul atenției

Nu este prima și cu siguranță nici ultima oară când auzim despre posibilitatea ca produsele celor de la Apple să fie afectate de taxe speciale ca urmare a războiului comercial SUA - China. În acest sens aflăm astăzi că nimeni altul decât Donald Trump a dezvăluit în cadrul unei discuții cu Wall Street Journal faptul că în curând cele mai importante produse marca Apple ar putea fi afectate de taxe extra, inclusiv iPhone-urile.

Președintele SUA a declarat că începând de la 1 ianuarie 2019, bunurile care vin din China vor fi afectate de o taxare suplimentară de 10 sau chiar 25%, fiind vizate aici electronice precum smartphone-uri, tablete, dar și laptop-uri. Și iPhone-ul este pe listă iar în cazul în care măsura se va aplica oficial de la începutul anului viitor, ar trebui să vedem și o majorare a prețurilor în SUA pentru aceste produse.

După cum știți deja, Apple crează design-ul produselor sale în SUA, fiind ulterior produse în China. Următorul pas din ecuație este livrarea din China în State, moment în care sunt aplicate taxele de import. Pentru a evita aceste taxe suplimentare Donald Trump recomandă companiilor americane să ridice fabrici în SUA, o situație care ar putea duce la o încetinire economică potrivit experților.

Mutarea producției din China în SUA va fi marcată și de costuri mai mari pentru forța de muncă, fapt ce îi va obliga pe Apple de exemplu să majoreze prețurile produselor sale pentru ca profitul să nu scadă. Interesant faptul că toată această discuție despre taxarea specială a importurilor din China vine la scurt timp de la avertizarea NATO prin care partenerii erau îndemnați să renunțe la Huawei. 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×