Prezentare Samsung Galaxy S5: schimbare radicală de UI În zona de setări, test al scannerului de amprente, cardiac și camera (Video)

3.613 ori
<b>Prezentare Samsung Galaxy S5: schimbare radicală de UI În zona de setări, test al scannerului de amprente, cardiac și camera (Video)</b>Astăzi am asistat la lansarea locală a lui Samsung Galaxy S5 în România, organizată în București, la Hotel Intercontinental. Am avut ocazia să realizez și un scurt hands on cu terminalul, în varianta sa electric blue pe care o vedeți mai jos....

Astăzi am asistat la lansarea locală a lui Samsung Galaxy S5 în România, organizată în București, la Hotel Intercontinental. Am avut ocazia să realizez și un scurt hands on cu terminalul, în varianta sa electric blue pe care o vedeți mai jos. Menționez din start că nu vă voi plictisi cu specificații, ci ne vom axa strict pe noutăți, mai ales la nivel de software și funcții unice.

Primul contact cu Galaxy S5 dezvăluie un terminal cu aderență foarte bună și mai ușor decât v-ați aștepta. Am remarcat și că butonul Home e mai rigid decât de obicei și prea bine înglobat în fațada smartphone-ului, motiv pentru care am și ratat să îl apăs de câteva ori. Am remarcat apoi că zona de Setări afișează acum opțiunile sub formă de iconuri separate și nu o listă verticală cu taburi, ca până acum. Interfața din această zonă aduce puțin cu UI-ul lui MeeGo, dacă vreți.

Samsung Galaxy S5 pre Review

Apoi am intrat în zona camerei, unde opțiunile sunt puțin cam înghesuite, dar e bine că abundă varietatea aici. Am văzut că avem parte de captură 4K la această cameră de 16 MP și am descoperit că putem adăuga moduri de captură extra descărcându-le de pe web, după modelul acelor Lenses de pe Windows Phone. Suprafața cu perforații de pe spatele lui S5 arată foarte bine și se simte bine la atingere. Am realizat și un scurt test al scannerului de amprente, care a durat puțin mai mult decât aș fi anticipat, dar care a părut a-mi găsi amprenta în cele din urmă.

Apoi am testat scannerul de puls, care prompt ne-a arătat un BPM de 108, asociat agitației evenimentului de lansare. în mare interfața TouchWiz nu e extrem de diferită de cea de pe Galaxy S4, dar noutăți găsim în zona de widgeturi. Avem și un homescreen dedicat lui Magazine UX și v-am prezentat și un scurt demo al lui S Voice, care a înțeles întrebarea mea, dar a uitat să ofere și răspuns...

Samsung Galaxy Gear Fit

Ecranul Full HD de 5.1 inch este destul de luminos, culorile par destul de vii și smartphone-ul se mișca ireproșabil. Pentru câteva secunde a intrat în cadru și ceasul Samsung Galaxy Gear Fit, cu o privire rapidă aruncată asupra interfaței sale, dar și asupra designului foarte reușit.

Samsung Galaxy S5 hands on preview

Apoi a preluat sarcina de demo un reprezentant Samsung, care ne-a oferit o privire asupra modului Ultra Power Saving și ați aflat absolut tot ce doreați să știți despre acesta. Am aflat că dacă bateria mai are 10% nivel rămas, handsetul poate funcționa cu ecran monocrom 24 de ore. Există și o funcție de Share Location contactelor din listă, în cazul în care vă aflați într-o situație de urgență.
​

Am descoperit conceptul de Geo News, care informează turiștii sau persoanele aflate într-o țară de calamitățile și fenomenele meteo negative dintr-o anumită zonă. Operatorii de telefonie vor furniza aceste detalii despre furtuni, tornade, viscole și alte probleme de gen. Lista de funcții și dotări este mult mai mare, dar o vom descoperi într-un review ulterior.
​

Samsung Galaxy S5

Concluzia mea? Samsung Galaxy S5 e un telefon mai comod de ținut în mână decât Galaxy S4, dar cu un buton Home rigid și prea bine înglobat, un UI al zonei de setări ușor confuz și o interfață de cameră aglomerată. Apreciem funcțiile extra, de la rezistență la apă la senzor cardiac, scanner de amprente, Geo News și Ultra Power Saving. Din câte am înțeles se poate dezactiva acel look al zonei de setări și să revenim la formatul listă, dar asta vom afla când vom testa handsetul.

Iată și retailerii români care-l oferă în acest moment la precomandă:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×