Prezentare video Samsung Galaxy Note 7 de la lansarea din România: mai degrabă un Galaxy S7 Edge+ cu scanner de iris destul de eficient

1.707 ori
<b>Prezentare video Samsung Galaxy Note 7 de la lansarea din România: mai degrabă un Galaxy S7 Edge+ cu scanner de iris destul de eficient</b>Cu ocazia evenimentului de lansare de pe plan local al phablet-ului Samsung Galaxy Note 7, am realizat și un hands-on video din care puteți vedea cum arată noul dispozitiv și câteva dintre funcțiile sale. Cea mai interesantă este de departe opțiunea

La fix o săptămână după prezentarea oficială de la New York, Samsung Galaxy Note 7 a ajuns şi în România, unde a fost lansat intr-ul eveniment oficial. Am participat la acesta şi detalii aflaţi aici, dar acum hai să vedem cum se simte cel mai nou Note, în mâna unei persoane care a testat toate modelele Note în ultima jumătate de deceniu.

Samsung Galaxy Note 7

Ceea ce bănuiam s-a adeverit: Samsung Galaxy Note 7 e mai degrabă un Galaxy S7 Edge+. Arată că Galaxy S7 Edge, doar că e puţin mai mare, cu 0.2 mm mai gros şi cu 12 grame mai greu. Evident a crescut şi diagonala, dar sincer vă spun că saltul nu se simte şi o zic în sens bun, pentru că terminalul e compact pentru o diagonală de 5.7 inch.

Samsung Galaxy Note 7

O noutate faţă de modelele Note din seria principală e faptul că avem acum muchii curbate ale ecranului, chiar dacă acesta nu e un model Edge. Funcţiile muchiilor curbate sunt la fel ca la modelele Edge totuşi. Telefonul are sticlă în faţă şi spate, protecţie Gorilla Glass 5 - inaugurând totodată această tehnologie şi mi se pare inedit că pe modelul albastru testat, rama metalică avea o tentă roşiatică/arămie, faţă de restul corpului.

Samsung Galaxy Note 7

Note 7 preia multe din dotările lui S7 Edge, de la rezoluţie şi procesor, la cantitate de RAM şi chiar camerele. Schimbările clare vin în zona de detalii: scanner de iris, stylus, software, port USB Type-C. Acesta e şi un model Note rezistent la apă şi praf şi mai mult decât atât şi stylusul rezistă la apă şi putem scrie cu el pe ecran sub apă.

Samsung Galaxy Note 7

Am testat şi în faţa camerei funcţia de scris pe ecran în mod Always On, dar şi cele două noi funcţii ale lui S Pen: Magnify şi Translate. Prima e pur şi simplu o lupă care măreşte elemente de pe ecran, iar a doua traduce (cu ceva mai multă întârziere decât mă aşteptam) dintr-o sumedenie de limbi în altă sumedenie de limbi, în vreme ce ţinem stylusul deasupra unui text.

Samsung Galaxy Note 7

Ca feel, utilizare şi experienţă, acest S-Pen e fix ca şi al lui Note 5, cu tot cu capăt clickabil la pachet. Poate mi se pare din cauza faptului că avem un dispozitiv destul de lung, dar parcă aceste curburi ale ecranului sunt un pic mai discrete decât pe modelele S Edge clasice. Scannerul de iris a avut un setup surprinzător de rapid şi mă gândesc aici la timpul de care a avut nevoie delegatul nostru la New York, Gabriel, pentru setup, în vreme ce autentificarea pe telefon se face cu un tempo mai greu decât cu scannerul de amprente.

Samsung Galaxy Note 7

Am remarcat şi că e nevoie întâi să activezi device-ul şi nu îl poţi debloca cu irisul din standby. Sincer vorbind cred că interfaţa aduce cele mai mari schimbări, cu iconuri mai compacte, o zonă de Setări în sfârşit organizată mai inginereşte şi fără bulele alea colorate într-un scrolling etern. Samsung a cam exagerat cu mărimea mică la iconurile din zona camerei, unde opţiunile sunt scrise cu font minuscul, dar măcar sunt bine compartimentate.

Nu am descoperit vreo funcţie complet nouă în Camera UI, deşi parcă avem mai multe Setări decât de obicei. Ce am remarcat apropo de setări e faptul că acum avem o rezoluţie reglabilă a ecranului, funcţie utilă dacă vrem să economisim baterie sau simţim că nu e chiar cazul să stăm mereu pe Quad HD. În mare Galaxy Note 7 pare o continuare firească pentru Galaxy Note 5, dar şi pentru Galaxy S6 Edge+, aducând fix câtă inovaţie a simţit Samsung că poate oferi fără a ştirbi vreun S8 revoluţionar la anul.

Practic cine are Note 5 şi vrea DOAR acţiune cu stylusul poate să îşi păstreze device-ul încă puţin, zic eu. Cine are un S6 în schimb, sau un Note 5, eventual un LG G4 să zicem poate face saltul la Note 7 fără regrete. Evident rămâne să îi descoperim toate atributele când va sosi la review, acesta fiind doar primul contact cu el.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×