Prima jumătate a lui 2018 nu aduce prea mulţi rivali pentru Face ID/ TrueDepth; Senzorii sunt în cantitate mică

794 ori
<b>Prima jumătate a lui 2018 nu aduce prea mulţi rivali pentru Face ID/ TrueDepth; Senzorii sunt în cantitate mică</b>Potrivit unor date sosite astăzi online se pare că prima jumătate a anului nu va aduce prea mulți rivali pentru tehnologiile de tip Face ID de recunoaștere facială, asta pentru că numărul de senzori este redus. Așadar vom vedea doar câteva

Deşi unele companii se lauda deja cu rivali Face ID, producătorii şi furnizorii de componente optice indică faptul că în prima jumătate a acestui an nu vom vedea prea multe terminale cu senzori de genul. Nu vor fi lansate prea multe telefoane cu detectare 3D a imaginii în primele 6 luni ale anului, problema fiind tehnologia şi costul.

Sursele din industrie au discutat cu furnizorii din China şi marea problemă rămâne eficienţa de producţie. Cu acest lucru s-a confruntat şi Apple, când pregătea lansarea lui iPhone X. În general în producţia componentelor de gen se ajunge la o eficienţă de 20-30%, deci se pierd multe resurse la linia de producţie. Deocamdată companiile din China îşi "aerisesc" inventarul de componente şi amână aplicaţii şi tehnologii legate de încărcare wireless, încărcare rapidă, detecţie 3D şi autentificare biometrică.

Qualcomm ar fi colaborat între timp cu Himax Technologies şi Truly Opto-electronics, pentru a dezvolta o soluţie de detectare 3D integrată, pentru companii ca Xiaomi şi Oppo.Totuşi proiectul lor se află în standby, iar producătorii de smartphone par să se fi orientat spre alte tehnologii, precum AI, interfaţă vocală, captură video superioară şi Internet of Things. MediaTek spre exemplu a prezentat platforma AI NeuroPilot la CES 2018, un rival pentru ce a propus Huawei cu Kirin 970 şi al său NPU.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×