Primele procesoare de 2GHz vin pe mobil la anul, Înainte de trimestrul 2: Samsung Exynos 5250 printre ele!

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 873 ori
<b>Primele procesoare de 2GHz vin pe mobil la anul, Înainte de trimestrul 2: Samsung Exynos 5250 printre ele!</b>Samsung a anunțat următorul pas al evoluției procesoarelor mobile și anume Exynos 5250, unul dintre primele, dacă nu chiar primul CPU de 2 GHz pe un terminal mobil. Chipurile Exynos au frecvente de 1 GHz, 1.2 GHz și 1.5GHz până acum și toate au...

Samsung a anunțat următorul pas al evoluției procesoarelor mobile și anume Exynos 5250, unul dintre primele, dacă nu chiar primul CPU de 2 GHz pe un terminal mobil. Chipurile Exynos au frecvente de 1 GHz, 1.2 GHz și 1.5GHz până acum și toate au funcționat perfect în cadrul seriei Galaxy S, astfel că o nouă varianta de CPU este binevenită.

Rețineți că producătorul sud-coreean a ținut să precizeze că noua tehnologie este mai degrabă destinată tabletelor high-end, dar am putea să o găsim și pe câteva smartphone-uri. Poate chiar îl vom găsi pe Exynos 5250 pe Samsung Galaxy Sleek, device-ul care tocmai a fost brevetat de producătorul asiatic cu câteva zile în urmă, în ce privește brandingul.

Mă aștept ca anul viitor procesoarele de 2GHZ să devină nou standard, pe măsură ce ne pregătim și de standardizarea CPU-urilor quad core. Noul chip va oferi suport pentru display-uri cu rezoluții de 2560 x 1600 pixeli, deci tabletele vor avea un afișaj fantastic și ce să mai vorbim de handseturi. Poate că la CES 2012 vom vedea și primele terminale cu astfel de procesoare și sunt curios aici ce va aduce Samsung în plus liniei de tablete Galaxy Tab, în afară de CPU... poate o cameră mai bună, ecran 3D, camera 3D?

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×