Primele review-uri de iPad Mini laudă durata de viață a bateriei, designul, dar critică ecranul

2.139 ori
<b>Primele review-uri de iPad Mini laudă durata de viață a bateriei, designul, dar critică ecranul</b>Cu o săptămână în urma Apple anunța oficial tableta iPad Mini, prima care scade sub diagonală de 9.7 inch din portofoliul companiei americane. Deși produsul intra în magazine mâine, marile bloguri și site-uri tech au avut acces la el mai...

Cu o săptămână în urma Apple anunța oficial tableta iPad Mini, prima care scade sub diagonală de 9.7 inch din portofoliul companiei americane. Deși produsul intra în magazine mâine, marile bloguri și site-uri tech au avut acces la el mai devreme și i-au realizat review-uri detaliate, care au destul de multe puncte comune. Haideți să vedem ce părere au CNET, Engadget, The Verge, Techcrunch și Slashgear despre tableta, asta înainte să primim și noi terminalul în teste.

1) Review CNET - iPad 2 mai mic, mărimea ideală

Scott Stein de la CNET este foarte încântat de bateria de pe iPad Mini, care i-a oferit cu ușurință o zi întreagă de utilizare, cu tot cu jocuri, video streaming, downloaduri și multe altele. Aparent e foarte greu să epuizezi toată bateria, ceea ce e foarte bine. Se remarcă în review-ul CNET și că prețul e cam mare pentru un produs care se presupune că ar fi unul "de buget" și că depășește prețurile practicate de Amazon și Google pentru tablete similare de 7 inch. Cel mai mult în acest review se regreta lipsa unui procesor A6, dar și a unui ecran Retina.

Concluzia este totuși că produsul este foarte atractiv, deoarece este la urma urmei, un terminal iOS ieftin, pe lângă celelalte

Primele review-uri de iPad Mini lauda durata de viață a bateriei, designul, dar critică ecranul

2) Review Engadget - foarte ușor și subțire, baterie fantastică

Tim Stevens, redactor șef la Engadget, cel care a fost prezent în România cu două săptămâni în urma pare foarte încântat de acest produs Apple. Testele sale au arătat că bateria tabletei atinge 12 ore și 43 de minute de funcționare cu WiFi pornit, depășind cu mult performanța lui Nexus 7. iPad Mini obține 751 puncte în benchmark-ul Geekbench, față de 721 cât scoate iPad 2 și 623 cât obține iPhone 4S. Engadget e așa de încântat de tableta, încât îi lauda până și ecranul, punct criticat de alte review-uri. Display-ul e apreciat pentru densitatea pixelilor, de 163 ppi, în vreme ce luminozitatea și culorile vii apare și ele pe lista de plusuri.

Camera filmează 1080p, dar stabilizarea nu e chiar așa bună. Observați că review-ul e pe un ton foarte entuziasmat și încântat de produs, deci iPad Mini e foare apreciat aici.

Primele review-uri de iPad Mini lauda durata de viață a bateriei, designul, dar critică ecranul

3) Review The Verge - design excelent, calitate a materialelor bună, dar preț prea mare

The Verge și al său Joshua Topolsky se hazardează să ofere și o notă produsului, nota 9 din 10, iar entuziasmul lor e mai moderat decât al celor de la Engadget. Ei critică rezoluția de 1024 x 768 a ecranului și afirma că tableta e ciudat de ținut în mână, dar și faptul că prețul e cam mare. Sunt lăudate totuși calitatea designului și a materialelor, plus varietatea uriașă de aplicații special create pentru iPad. The Verge afirma că pixelii sunt ușor de observat pe ecran, în special la web browsing, în e-book-uri și mailuri, o dezamăgire față de Retină Display.

Reviewerul afirmă că e sigur că Apple putea oferi un preț mai mic, dar pur și simplu a ales să nu o facă, deoarece publicul va cumpăra iPad Mini oricum.

Primele review-uri de iPad Mini lauda durata de viață a bateriei, designul, dar critică ecranul

4) Review Techcrunch - un alt punct de vedere, nu e o tabletă care se bate cu Nexus 7

Techcrunch și reviewerul MG Siegler au o abordare foarte interesantă, afiramnd că produsul de fapt nu se bate cu Nexus 7 sau cu Amazon Kindle Fire HD. El se afla într-o ligă proprie și reprezintă o alternativă la alte iPad-uri, aparent. Se face distincția aici între "tableta" și "iPad" și faptul că publicul adoră iPad-urile este adus în discuție. și Techcrunch afirma că prețul de 329 de dolari e exagerat și abordează și ideea de gaming pe acest device, care dacă era promovat drept consola portabilă, ar fi întrecut orice PSP sau Nintendo DS de pe piață. în review este apreciat și cât de ușor e terminalul și de subțire, față de rivali.

în cele din urmă ideea e că nu trebuie să comparăm un iPad Mini cu Nexus 7, ci să luăm tableta de sine stătătoare.

Primele review-uri de iPad Mini lauda durata de viață a bateriei, designul, dar critică ecranul

5) Review Slashgear - o tabletă fără compromisuri, cu sute de mii de aplicații disponibile

Vincent Nguyen de la Slashgear îi face review lui iPad Mini și analizează și câteva cifre în recenzia să. Spre exemplu el afirmă că e foarte plăcut să folosești tableta pe lungimea sa de 7.87 inch, care oferă o experiență excelentă de thumb typing pe tastatura sa virtuală. Ecranul IPS LCD are rezoluția scăzută, ce-i drept, dar măcar este luminos și clar. Interfața lui iPad Mini suporta orientarea în oricare dintre cele 4 direcții, aluzie clară la Nexus 7, axat pe utilizarea în mod Portrait. Slashgear menționează și un aspect interesant: ochiul uman nu ar fi distins între un ecran Retiana pe iPad Mini și cel actual. Au testat și procesorul Apple A5 dual core, care și-a făcut treabă foarte bine și fără pic de lag.

Singurul loc unde se simte o lentoare este la editarea video, dar nici aici foarte mult. Ideea de bază este că persoana care folosește des o tabletă din mers are nevoie de un iPad Mini.

Cam asta a fost primul val de review-uri iPad Mini și așteptam că undeva săptămâna viitoare sau cel târziu peste 2 săptămâni să primim și noi terminalul în teste. Până acum observ că toată lumea lauda bateria să fantastică, numărul mare de aplicații pentru iPad și critică aspecte precum ecran, camera sau prețul ridicat. Sincer review-ul Engadget mi se pare cam subiectiv, dacă mă întrebați pe mine.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×