Probabil cel mai original scurt metraj implicând un smartphone: un tânăr şi-a lăsat telefonul pe mâna unui hoţ şi a realizat un film din experienţa sa (Video)

2.317 ori
<b>Probabil cel mai original scurt metraj implicând un smartphone: un tânăr şi-a lăsat telefonul pe mâna unui hoţ şi a realizat un film din experienţa sa (Video)</b>Vedem astăzi un clip mai deosebit, unul pe care îl putem numi drept un documentar Find my Phone. Este vorba despre un scurt-metraj realizat de către adolescentul Anthony van der Meer ce ne prezintă experiența sa prin care smartphone-ul ce i-a fost

Romanii stau chiar bine la scurt metraje, lucru dovedit de premiile luate la ultimul festival de filme indie, unde scurt metrajele noastre au fost apreciate. Între timp din Olanda ne vine o adevărat operă de arta modernă, o idee originală a studentului la regie Anthony van der Meer. După ce i-a fost furat telefonul prima oară, i-a venit ideea să se lase furat intenţionat, dar şi să umple terminalul cu spyware pentru a urmări ce face hoţul.

Conform statisticilor, poliţia olandeză înregistrează aproape 300 de furturi de smartphone-uri în medie în fiecare săptămână, iar majoritatea nu sunt recuperate niciodată. Van der Meer a profitat de acest trend negativ pentru o privire inedită în viaţa unui hoţ, a unui nelegiuit, care trăieşte în afară societăţii prin stilul de viaţă ales.

Studentul a folosit aplicaţia anti furt Cerberus, care îi oferă atât date despre poziţia telefonului, dar şi despre conţinuturile care se află pe el şi funcţiile folosite. Astfel, se puteau copia datele de pe handset, dar şi să îi fie activată camera sau microfonul pe ascuns, pentru a auzi ce face şi ce zice hoţul. Timp de 2 săptămâni, studentul la regie a urmărit respectivul nelegiuit şi călătoria sa prin Amsterdam cu telefonul furat.

Rezultatul e documentarul Find My Phone, în care îl auzim pe hoţ discutând despre dragoste, cochetând cu actriţe şi discutând despre droguri, vicii şi viaţa modernă. Bărbatul era egiptean aparent şi petrecea mult timp în coffee shop-urile din estul oraşului, iar uneori dormea şi în adăposturi pentru oamenii străzii. Spre final aflăm şi că bărbatul e un om tare religios şi că spera ca rugăciunea îl va salva.

Finalul e oarecum deprimant, studentul realizând cine e de fapt acel egiptean, ca e agresiv și probabil implicat în lucruri mai dubioase decat furtul. O poveste fascinantă şi oarecum tristă, într-un oraş al desfrâului european. O vedeți mai jos:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×