Probleme pentru Vertu din nou: angajaţii se tem de concedieri masive, compania nu şi-a plătit dările de ceva vreme

1.290 ori
<b>Probleme pentru Vertu din nou: angajaţii se tem de concedieri masive, compania nu şi-a plătit dările de ceva vreme</b>De curând am aflat că Vertu a încheiat un parteneriat cu cei de la TCL pentru implementarea de tehnologie high-end pentru viitoarele terminale de lux. În ciuda acestei afaceri ce părea a ne confirma că firma are un fond destul de mare de investiții

Unele companii producătoare de telefoane pur şi simplu nu pot supravieţui în actualul climat tehnologic, economic şi social şi opulenta e prima care plăteşte preţul. Vertu pare a avea probleme financiare, fiind incapabilă să îşi plătească dările, iar angajaţii se tem de concedieri masive.

Vorbim despre compania cu telefoane de mii sau chiar zeci de mii de euro, preferate la un moment dat de fotbalişti, celebrităţi şi şeici. În acest moment compania se confruntă cu salarii neplătite, producţie mult redusă şi contribuţii la pensia angajaţilor care nu au mai ajuns în fondurile dedicate. Vertu ar avea datorii mari şi asta faţă de firme importante precum Qualcomm, dar şi către prestatori de servicii.

Necazurile ar fi început de când compania a trecut în proprietatea lui Hakan Uzan, contra a 50 de milioane de lire sterline. Problema e că fostul proprietar nici măcar nu a primit suma completă, iar Uzan a fost dat în judecată. Cândva Vertu era filiala de lux a celor de la Nokia şi operaţiunile sale de bază aveau loc în Marea Britanie. De altfel una dintre devizele companiei era că produsele sale erau "realizate manual în UK".

Asta nu îi încălzeşte cu nimic pe cei 200 de angajaţi de la sediul din Hampshire, neplătiţi în acest moment. Vânzarea spre domnul Uzan nu a fost deloc inspirată, miliardarul fiind acuzat de fraude şi căutat pentru infracţiuni în Turcia. Ar fi cumpărat tehnologie şi aparatură de la Nokia şi Motorola pentru a înfiinţa un mare operator turc, dar fără a plăti pentru echipamente.

În asemenea mâini, Vertu e pe cale să intre în colaps. E păcat pentru că recent aflam de un parteneriat cu TCL care promitea să învie compania. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×