Problemele financiare ale celor de la HTC continuă; 1500 angajați din Taiwan sunt concediați

439 ori
<b>Problemele financiare ale celor de la HTC continuă; 1500 angajați din Taiwan sunt concediați</b>Deși cei de la HTC înregistrau în luna mai a acestui an un profit considerabil grație banilor intrați de pe urma afacerii încheiate cu Google, iată că acum problemele financiare reapar în ecuație. Descoperim că în țara natală firma a decis să

În prima săptămână a lunii mai aflam că taiwanezii de la HTC au reușit ca după 11 trimestre consecutive de pierderi să înregistreze un profit considerabil, asta nu ca urmare a vânzărilor uriașe ci grație afacerii cu Google. Banii de pe urma vânzării departamentului ce s-a ocupat de dezvoltarea lui Pixel 2 au intrat în conturile taiwanezilor și de aici și cifrele în creștere înregistrate. Acum însă la 2 luni distanță problemele revin.

Mai precis aflăm astăzi că HTC a concediat un număr de 1500 angajați ai diviziei din Taiwan, acesta fiind efectul planului de reorganizare despre care aflam de curând. Se caută metode pentru reducerea cheltuielilor și aparent această concediere reprezintă un procent de 22% din întreaga forță de muncă ceea ce este o cifră cu adevărat semnficativă. 

HTC plănuiește pe de altă parte și investiții în zona AR/VR, Inteligență Artificială, 5G, dar și Internet of Things și Blockchain. Aceste concedieri par a confirmat într-o oarecare măsură schimbarea domeniului principal de activitate, smartphone-urile urmând a fi puse acum pe ultimul plan. Flagship-ul actual U12+ (și aparent singurul din 2018) dezamăgește după cum am confirmat și noi în recenzie, iar prețul mult prea mare nu se explică.

Încet-încet taiwanezii vor lăsa în urmă zona smartphone datorită deciziilor neinspirate și a prețurilor mult prea ridicate care contribuie la vânzări modeste și totodată la pierderi serioase pentru companie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×