Actualizarea Android 8.1 Oreo pentru Xiaomi Mi A1 este retrasă din cauza unui bug grav

1.922 ori
<b>Actualizarea Android 8.1 Oreo pentru Xiaomi Mi A1 este retrasă din cauza unui bug grav</b>Încă o dată Xiaomi o comite în cazul smartphone-ului Xiaomi Mi A1 și actualizării software, asta după ce anterior update-ul la Android 8.0 Oreo era pus în standby datorită unei probleme grave. Acum aceeași pățanie are loc și cu pachetul 8.1 Oreo

Cu doar câteva zile zile în urmă aflam că Xiaomi Mi A1 a început să primească actualizarea la Android 8.1 Oreo, odată cu patch-ul de securitate pe iunie. Acum descoperim că actualizarea a fost retrasă din cauza unui bug destul de grav. În vreme ce multe terminale lâncezesc la Android 8.0 Oreo ne bucură să vedem acest model primind actualizarea la noul release, cu tot cu acel patch de securitate.

Este unul dintre avantajele aferente lui Android One, sosirea atât de rapidă a noului soft, care ocupă în jur de 1.2 GB pe terminal. Problema e că vine cu buguri, precum faptul că va șterge întregul istoric de SMS-uri atunci când închideți aplicația Messages din zona Recents.

Mai există un bug care provoacă un crash la nivel de SafetyNet. Această soluție furnizează API-uri care le permit dezvoltatorilor să verifice dacă un ROM a fost modificat ilicit, dacă e vorba de un custom ROM sau dacă e infectat cu malware. Pentru a evita orice problemă Xiaomi a decis pur și simplu să retragă actualizarea. Sunt așteptate câteva bug fix-uri în perioada viitoare și e recomandat să faceți backup la arhiva de SMS-uri pentru a fi prevăzători. Între timp îl așteptăm pe Xiaomi Mi A2 să debuteze oficial.

Trebuie spus că și la trecerea la Android 8.0 Oreo Mi A1 a avut ceva buguri, deci Xiaomi ar trebui să aibă mai multă grijă cu actualizările de gen.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×