Procesor quad-core de 2GHz pe telefonul mobil? Ei bine da, prin tehnologia Texas Instruments OMAP 5

1.582 ori
<b>Procesor quad-core de 2GHz pe telefonul mobil? Ei bine da, prin tehnologia Texas Instruments OMAP 5</b>Texas Instruments a prezentat recent un nou procesor, OMAP 5, asta după ce Nvidia anunțase un quad core de 1.5GHz, ideal pentru terminalele mobile, cu câteva zile în urmă. Răspunsul celor de la Texas Instruments duce lucrurile și mai departe,...

Texas Instruments a prezentat recent un nou procesor, OMAP 5, asta după ce Nvidia anunțase un quad core de 1.5GHz, ideal pentru terminalele mobile, cu câteva zile în urmă. Răspunsul celor de la Texas Instruments duce lucrurile și mai departe, astfel că procesorul poate atinge până la 2 GHz.

Dacă OMAP3 a fost folosit pe telefoane ca Motorola Droid Pro, Motorola Droid 2 și Palm Pre, OMAP4 și-a făcut apariția pe tableta BlackBerry PlayBook, iar OMAP5 își va aduce serviciile cel mai probabil către finalul anului, dacă nu chiar în 2012. Texas Instruments a promis că noul CPU va oferi de 3 ori mai multă performanță decât OMAP4, îmbunătățind consumul mediu cu până la 60%.

Ca și în cazul lui Nvidia Tegra 3, acesta este un quad-core, cu două core-uri ARM Cortex-A15 la 2GHz și două Cortex-M4. Terminalele cu acest procesor vor putea suporta până la 3 display-uri QSXGA simultan, adică o rezoluție de 2560 x 2048 pe 3 ecrane. în plus, OMAP5 suportă și captură multiplă prin intermediul camerelor, deci tehnologia 3D va fi binevenită pe această platformă.

Producătorii de telefoane vor primi primele mostre ale lui OMAP5 către finalul anului, iar primele handseturi cu acest CPU la bord vor sosi pe piață la mijlocul lui 2012.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×