Procesorul Samsung Exynos 9810 vine cu suport pentru recunoaștere facială 3D; Ar putea debuta pe Galaxy S9

976 ori
<b>Procesorul Samsung Exynos 9810 vine cu suport pentru recunoaștere facială 3D; Ar putea debuta pe Galaxy S9 </b>Sud-coreenii de la Samsung ar fi confirmat în această săptămână faptul că procesorul Exynos 9810 vine cu suport pentru tehnologia de autentificare facială 3D, modalitate de acces pe device pe lângă scanarea de amprente care acum are

Peste 19 zile vom lua contact cu Samsung Galaxy S9 și S9+, iar azi descoperim o nouă funcție care ar putea face furori pe acele terminale. E vorba despre recunoașterea facială 3D, oferită prin intermediul procesorului Exynos 9810.

Exynos 9810

Chipset-ul a fost anunțat la CES 2018 luna trecută și ar urma să apara pe versiunea europeană de S9, în vreme ce restul regiunilor vor avea modele cu Snapdragon 845. Azi aflăm că noul chipset Exynos vine cu suport pentru recunoaștere facială. Acest CPU folosește tehnologie de 10 nm de generație a doua (LPP) și vine cu 4 core-uri tactate la 2.9 GHz. Acestea sunt core-uri de mare putere, însoțite de alte 4 core-uri low power.

Avem și GPU Mali G72 MP18 la bord pentru un total de 18 core-uri. Performanța mulți core crește cu 40% față de Exynos 8895. La nivel de recunoaștere facială avem parte de tehnologie deep learning și neural network care poate identifica fețele persoanelor și să le caute în sistem. Ar trebui să rivalizeze cu Face ID, cel puțin pe hârtie. Nu avem detalii mai ample, dar știm că datele faciale sunt stocate pe un chip separat. Mi s-ar părea ciudat că versiunea cu Snapdragon să nu aibă așa ceva, deci mă aștept la un mecanism similar și acolo.

Ceva îmi spune că nu va fi chiar 100% ca Face ID, ci inferior. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×