Samsung va câștiga mai mulți bani de pe urma vânzărilor de iPhone X decât de pe comercializarea lui Galaxy S8

4.096 ori
<b>Samsung va câștiga mai mulți bani de pe urma vânzărilor de iPhone X decât de pe comercializarea lui Galaxy S8</b>Un detaliu pe care îl bănuiam încă de ceva timp este și acela că display-ul lui iPhone X este produs de către Samsung, companie din urmă ce are numai de câștigat pe seama acestei afaceri. Chiar astăzi aflăm că sud-coreenii vor câștiga mai mulți bani

Mai avem de așteptat fix o lună până la debutul comercial al lui iPhone X, primul telefon Apple ce vine echipat cu un display OLED și cu un design modern caracterizat de muchii foarte înguste ale panoului frontal. Acest handset le va aduce americanilor profituri serioase de pe urma vânzărilor, vânzări de care profită și Samsung. Sud-coreenii au de câștigat pe seama telefonului, asta pentru că ecranul OLED este produs de filiala Samsung Display.

Potrivit unui raport recent dezvăluit de Counterpoint, se estimează că Apple va vinde aproximativ 130 milioane de terminale iPhone X într-o perioadă de 20 luni (până în vara lui 2019), vânzări ce le vor aduce sud-coreenilor de la Samsung o gramadă de bani. Aparent, pentru fiecare iPhone X vândut cei de la Samsung vor face 110 dolari (costul ecranului).

Comparația interesantă este aceea că Samsung va câștiga mai mulți bani de pe urma vânzărilor de iPhone X decât de pe seama vânzărilor flagship-ului propriu Galaxy S8. Doar această variantă este așteptată să fie vândută în 50 milioane exemplare în aceeași perioadă de 20 luni luată în calcul de către firma de research.

Din vânzarea unui model Galaxy S8, Samsung ar obține profit 202 dolari și per total la finalul vânzărilor celor 50 milioane de terminale S8, sud-coreenii ar înregistra un profit de 10,1 miliarde dolari. În cazul în care Apple chiar va comercializa 130 milioane de exemplare iPhone X, atunci Samsung va câștiga 14,3 miliarde de dolari de pe seama panourilor de ecran vândute către gigantul din Cupertino.

Trebuie precizat aici faptul că cei de la Counterpoint au luat în calcul doar profitul înregistrat ca urmare a componentelor produse pentru fiecare unitate S8 în parte și nu profitul final pe care sud-coreenii îl bifează. Acestea fiind spuse, nu cred că i-ar deranja deloc pe cei de la Samsung ca Apple să vândă cât mai multe unități iPhone X posibile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×