Exynos 9810 este prezentat în detaliu; vine cu sistem hibrid de recunoaștere facială și suport pentru captură 4K la 120fps

898 ori
<b>Exynos 9810 este prezentat în detaliu; vine cu sistem hibrid de recunoaștere facială și suport pentru captură 4K la 120fps</b>Cu doar câteva zile înainte de startul CES 2018 acolo unde Samsung Galaxy S9 s-ar putea dezvălui în spatele ușilor închise, cei de la Samsung prezintă detaliile complete despre Exynos 9810, chipset-ul flagship pe care îl vom vedea la bordul

În noiembrie cei de la Samsung au anunțat lansarea procesorului flagship Exynos 9810, cel pe care îl vom vedea adus la bordul terminalelor Galaxy S9 și S9+ ce se lansează în cadrul MWC 2018. Până atunci avem șansa să aflăm totul despre acest chipset de top ca urmare a prezentării detaliate pe care cei de la Samsung o oferă cu doar câteva zile înainte de startul târgului CES 2018 acolo unde S9 și-ar putea face apariția în spatele ușilor închise.

Suntem informați că noul procesor este construit folosindu-se cea de-a doua generație Samsung FinFET de 10nm și vine cu nuclee custom, un modem LTE Gigabit mai rapid, capabilități machine learning și un sistem avansat de procesare a imaginilor. Configurația include 4 nuclee pentru performanță sporită ce pot fi tactate până la 2.9 GHz și alte 4 nuclee pentru eficiența energetică.

Se oferă aici și aplicații în materie de AI, procesorul având capabilitatea de a recunoaște oamenii sau obiectele din fotografii cu scopul de a ajuta la o căutare de imagini mai rapidă sau la sortarea acestora. Exynos 9810 poate scana și fețele utilizatorilor în 3D pentru un sistem de detectare facială hibridă prin detectarea adâncimii din cadru. 

Acest sistem de detectare facială ce ajunge pe Galaxy S9 se folosește atât de software cât și de hardware pentru a îmbunătăți securitatea la deblocarea facială și permite filtre speciale ce pot fi aplicate în timp real (precum Animoji). Samsung spune că această tehnologie de deblocare facială va concura cu Face ID și pentru a proteja toate aceste date biometrice, Exynos 9810 vine cu o unitate separată de procesare. 

Se mai aduce și un modem LTE Cat.18 prin care se pot atinge viteze de download de până la 1.2 Gbps și viteze de upload de până la 200 Mbps. În zona de fotografiere primim o unitate specială pentru procesarea imaginilor și un codec multi-format (MFC) actualizat pentru obținerea unei stabilizări superioare, reducerea zgomotului de fundal și aparent pentru afișarea în timp real a efectului bokeh în imagini. 

Grație lui Exynos 9810 vom putea filma și reda clipuri la rezoluție 4K UHD și 120 cadre pe secundă! Samsung spune că performanța multi-core oferită de acest nou chipset este cu 40% mai mare în raport cu cea oferită de Exynos 8895.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×