Producătorul american de chip-uri OmniVision primește o ofertă de achiziție din partea unui grup de origine chineză

Autor:  | Publicat în:  Omnivision 552 ori
<b>Producătorul american de chip-uri OmniVision primește o ofertă de achiziție din partea unui grup de origine chineză</b>Probabil ați auzit până acum de nenumărate ori de OmniVision, un producător de origine americană ce se axează în mare parte pe lansarea de chip-uri pentru camerele foto integrate pe smartphone-uri, companie înființată în anul 1995. Aflăm că...

Probabil ați auzit până acum de nenumărate ori de OmniVision, un producător de origine americană ce se axează în mare parte pe lansarea de chip-uri pentru camerele foto integrate pe smartphone-uri, companie înființată în anul 1995. Acesta este totodată și unul dintre furnizorii companiei Apple pentru senzorii foto pe care îi regăsim pe device-uri populare ca iPad sau iPhone . Aflăm că recent, compania în cauză a primit o ofertă de achiziție din partea unui grup chinez ce oferă suma de 1.7 miliarde de dolari.

Cu toate că oferta suna destul de bine, se pare că de fiecare dată când companiile de origine chineză încearcă achiziția uneia americane, autoritățile naționale sunt semnalate imediat pentru realizarea unui control amănuțit cu scopul de a preveni ca tehnologia dezvoltată în cadrul acestor companii să nu ajungă a fi folosită în scopuri militare de către noii proprietari chinezi.

Astfel, Comitetul de Investiții Străine US (CFIUS) realizează numeroase examinări asupra tehnologiilor ce sunt produse în fabrici, în acest caz referindu-ne la tehnologiile dezvoltate de către OmniVision. Cu toate aceste dificultăți ce ar putea fi întâmpinate, conducerea OmniVision a declarat că în acest moment se evaluează oferta lasată de către grupul chinez.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×