Producătorul de chipseturi MediaTek îşi anunţă rezultatele financiare, cu un trimestru 4 2015 slab

Autor:  | Publicat în:  MediaTek 526 ori
<b>Producătorul de chipseturi MediaTek îşi anunţă rezultatele financiare, cu un trimestru 4 2015 slab</b>MediaTek, cel mai cunoscut producător de chipseturi din Taiwan a anunţat astăzi rezultatele sale financiare pe ultimul trimestru, care nu a arătat deloc bine. Astfel &icirc;n cele 3 luni de la finalul anului trecut, MediaTek a &icirc;nregistrat...

MediaTek, cel mai cunoscut producător de chipseturi din Taiwan a anunţat astăzi rezultatele sale financiare pe ultimul trimestru, care nu a arătat deloc bine. Astfel în cele 3 luni de la finalul anului trecut, MediaTek a înregistrat venituri nete de 125 de milioane de dolari, în scădere cu 59.8% faţă de anul anterior.

Veniturile totale au fost de 1.84 miliarde de dolari, crescute de achiziţia companiei Richtek Technology. Veniturile operaţionale au scăzut cu 62% între timp, iar pe întreg anul 2015 Mediatek a avut un profit net de 770 de milioane de dolari, o scădere cu 44.5% faţă de anul 2014. Pentru primele 3 luni din 2016 aşteptările sunt ca profiturile să crească cu 10%, până la 20% faţă de începutul lui 2015.

De asemenea experţii prezic că acest an va fi marcat de o creştere de 10% pentru compania taiwaneză. Aceasta se afla în căutare de companii cu care să fuzioneze şi pe care să le achiziţioneze în perioada următoare. Printre ele se număra producători de chipuri pentru terminale mobile, automobile şi alte electronice.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×