Profit de 7.9 miliarde de dolari pentru Samsung În primul trimestru, impulsionat de smartphone-uri

840 ori
<b>Profit de 7.9 miliarde de dolari pentru Samsung În primul trimestru, impulsionat de smartphone-uri</b>Nu doar Apple a anunțat rezultate financiare în această săptămână, ci și faimosul său nemesis de la răsărit, Samsung Electronics. Compania a înregistrat un profit operațional de 7.9 miliarde de dolari în primele 3 luni ale acestui an. &nbsp;...

Nu doar Apple a anunțat rezultate financiare în această săptămână, ci și faimosul său nemesis de la răsărit, Samsung Electronics. Compania a înregistrat un profit operațional de 7.9 miliarde de dolari în primele 3 luni ale acestui an.

E vorba aici despre o creștere cu mai mult de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile au fost de 47.6 miliarde de dolari, iar profitul net de 6.45 miliarde. Compania sud-coreeana a afirmat că vânzările crescute de smartphone-uri și cheltuielile reduse pe zona de marketing au dus la această creștere. Cel mai mult au avut de câștigat segmentele IT și Comunicații Mobile.

Rețineți și că în primul trimestru Samsung a avut venituri cu 6% mai mici decât în perioada precedentă, ceea ce era de așteptat, având în vedere că ultimul trimestru din 2012 era cel al sărbătorilor de iarnă. De asemenea, se pare că nici televizoarele și electrocasnicele Samsung nu s-au mai bucurat de atât de mult succes, din cauza pieței instabile la nivel mondial. Trimestrul 2 va resimți lansarea lui Galaxy S4, suntem siguri de asta.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×