Veniturile generate de iPhone-uri scad cu 15% în primul trimestru din 2019, iar Tim Cook ia o decizie neprevăzută

2.069 ori
<b>Veniturile generate de iPhone-uri scad cu 15% în primul trimestru din 2019, iar Tim Cook ia o decizie neprevăzută</b>O veste pe care o aflam chiar la începutul noului an era și cea referitoare la faptul că trio-ul de iPhone-uri lansat în toamna lui 2018 nu s-au vândut pe măsura așteptărilor - fapt ce a condus la câteva miliarde de dolari

O veste pe care o aflam chiar la începutul noului an era și cea referitoare la faptul că trio-ul de iPhone-uri lansat în toamna lui 2018 nu s-au vândut pe măsura așteptărilor - fapt ce a condus la câteva miliarde de dolari în venituri nerealizate în trimestrul anterior. Tim Cook punea vina pe seama utilizatorilor de iPhone-uri mai vechi care au deși să își înlocuiască bateriile în loc să achiziționeze unul dintre noile modele. 

La scurt timp descopeream că Foxconn ar urma să concedieze 50000 angajați tocmai din cauza vânzărilor slabe de iPhone-uri, iar acum apar detalii la nivel oficial despre situația înregistrată de către Apple în primul trimestru din 2019. După cum spune și titlu, situația nu a fost deloc roz, astfel că veniturile realizate din vânzarea de iPhone-uri au fost cu 15% mai mici față de cifra înregistrată cu un an în urmă.

Veniturile înregistrate din vânzările de terminale iPhone în trimestrul 1 din 2019 au fost de 52 miliarde de dolari, dar pe total Apple iese pe plus la capitolul venituri pe seama celorlalte departamente. Totalul veniturilor ajunge la 84.3 miliarde dolari și cu toate acestea nu se ridică la așteptările avute de către compania din Cupertino.

Venituri Apple Q1 2019:

  • iPhone: 52 miliarde dolari
  • iPad: 6.7 miliarde dolari
  • Purtabile, Accesorii și produse smart home: 7.3 miliarde dolari
  • Mac: 7.4 miliarde dolari
  • Servicii: 10.87 miliarde dolari

Mai aflăm și direct din partea CEO-ului Tim Cook faptul că Apple ar putea reconsidera prețurile terminalelor iPhone, veste dezvăluită în cadrul unui interviu luat de către Reuters. Tim spune că de-a lungul timpului prețurile practicate pentru iPhone-uri în anumite țări au crescut serios din cauza deprecierii monedelor locale și a faptului că dolarul american a rămas puternic.

În acest sens se pregătesc schimbări pentru ca prețurile să fie apropiate de nivelul celor practicate cu un an în urmă. Ar fi vizate în special piețele emergente și rămâne de văzut dacă și România se află pe această listă sau nu. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×