Profitul Nokia a scazut cu 90% in primul trimestru al lui 2009

1.326 ori
<b>Profitul Nokia a scazut cu 90% in primul trimestru al lui 2009</b>Nokia tocmai a anuntat oficial rezultatele sale financiare pentru primul trimestru fiscal al acestui an, reusind, spre deosebire de alte companii, sa obtina un profit, chiar daca foarte mic - 122 de milioane de euro. Semnificatia reala a acestei sume este...

Nokia tocmai a anuntat oficial rezultatele sale financiare pentru primul trimestru fiscal al acestui an, reusind, spre deosebire de alte companii, sa obtina un profit, chiar daca foarte mic - 122 de milioane de euro.

Semnificatia reala a acestei sume este mai grava decat v-ati astepta, deoarece ea inseamna ca Nokia are un profit cu 90% mai mic decat cel din primul trimestru fiscal al lui 2008. Cu un an in urma, Nokia obtinuse nu mai putin de 1.222 miliarde de euro profit. In mod previzibil, si vanzarile au scazut cu 27%, de la 12.7 miliarde de euro la 9.28 miliarde.

Nokia nu este singura companie care sa se confrunta cu o astfel de scadere de profit, iar lucrurile ar fi putut sta mult mai rau. Vestea este partial "buna", deoarece analistii se asteptau la performante mai scazute ale finlandezilor, astfel incat actiunile companiei au crescut cu 8% dupa prezentarea rezultatelor financiare.

La ora actuala, Nokia detine o cota de piata de 37%, pe piata producatorilor de telefoane mobile, iar CEO-ul sau afirma ca urmatoarele trimestre vor fi mai profitabile pentru companie.

[Via: Engadgetmobile.com]

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×