Rusia va permite votul de pe telefonul mobil in 2011

905 ori
<b>Rusia va permite votul de pe telefonul mobil in 2011</b>Urmatoarele alegeri parlamentare din Rusia vor avea loc in 2011 si este foarte posibil ca ele sa fie bazate pe un sistem de votare ce permite utilizarea telefonului mobil. Comisia Centrala Electorala si-a exprimat dorinta de a dezvolta o aplicatie bazata...

Urmatoarele alegeri parlamentare din Rusia vor avea loc in 2011 si este foarte posibil ca ele sa fie bazate pe un sistem de votare ce permite utilizarea telefonului mobil.

Comisia Centrala Electorala si-a exprimat dorinta de a dezvolta o aplicatie bazata pe Java, care sa poata fi descarcata pe telefoane, permitand utilizarea unor servicii de votare securizate. De vreme ce vorbim despre o aplicatie bazata pe Java, asta inseamna ca, teoretic, orice telefon mobil va putea fi utilizat pentru votare, in afara lui iPhone, evident.

Guvernul rus afirma ca votantii isi vor declara oficial numarul de telefon pe care doresc sa il utilizeze in cadrul alegerilor. In ziua alegerilor, un program special va fi trimis la acest numar, el urmand sa fie utilizat o singura data si apoi blocat. Ramane de vazut cum va functiona aceasta metoda, care la urma urmei este mai ieftina si eficienta decat votarea clasica.

[Via: Intomobile.com]

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×