Folosesc Samsung Galaxy S10+ de peste 2 luni și există un context, iată de ce îl recomand în acest moment

4.658 ori
<b>Folosesc Samsung Galaxy S10+ de peste 2 luni și există un context, iată de ce îl recomand în acest moment</b>Am testat la mod personal două dintre cele 3 telefoane Galaxy S10: S10 Plus-ul și S10e. Ambele mi-au lăsat o impresie bună, iar de câteva zile ne-a sosit în teste și Galaxy S10 simplu, ocazie cu care consider că e justificat să

Am testat la mod personal două dintre cele 3 telefoane Galaxy S10: S10 Plus-ul și S10e. Ambele mi-au lăsat o impresie bună, iar de câteva zile ne-a sosit în teste și Galaxy S10 simplu, ocazie cu care consider că e justificat să îmi dau cu părerea la mod foarte obiectiv legat de aceste terminale. 

Ziceam de un context, de o situație, de un lucru care a bulversat în ultima lună piața de telefoane mobile. Probabil v-ați dat seama că mă refer la problemele Huawei și sunt sigur că mulți dintre voi se reorientează, iar acest lucru a fost și subiect pe Grupul Mobilissimo de pe Facebook, acolo unde am întrebat membrii spre ce producător s-ar orienta în acest moment. 

Iată întrebarea și rezultatul sondajului:

  • Care ar fi prima opțiune legat de cumpărarea unui telefon în acest moment, asta în cazul în care nu ați dispune de unul și ați dispune de banii necesari?

Care ar fi prima opțiune legat de cumpărarea unui telefon în acest moment, asta în cazul în care nu ați dispune de unul și ați dispune de banii necesari?

După cum se vede, marea majoritate a membrilor grupului (aproape jumătate dintre cei care au votat) acordă încredere celor de la Samsung și s-ar orienta către ei când vine vorba de cumpărarea unui telefon. Întrebarea e dacă merită?

M-am dus mai departe privind curiozitatea și am supus la vot și cele 3 modele high-end, S10+, S10 și S10e, iar proporția de popularitate s-a distribuit astfel:

M-am dus mai departe privind curiozitatea și am supus la vot și cele 3 modele high-end, S10+, S10 și S10e, iar proporția de popularitate s-a distribuit astfel:

Sincer să fiu, m-am așteptat la acest rezultat, deoarece cei care cumpără un high-end, de regulă preferă modelul de vârf, pentru că o economie de doar 500 sau 600 de lei nu e foarte justificată când cheltui peste 800 de euro.

Ați observat probabil prețurile alăturate ultimului sondaj și vă întrebați de unde aceste valori. Prețurile au fost luate de pe Compari.ro și am trecut cea mai mică valoare la care se găsesc aceste handset-uri în momentul actual.

Okay, acum că v-am introdus în context și știm că cele mai dorite telefoane în acest moment sunt cele realizate de Samsung, a venit timpul vă vă prezint în câteva puncte de ce merită ele cumpărate, dar și câteva puncte care vă pot duce cu gândul la alte opțiuni.

Design-ul

Folosesc Samsung Galaxy S10+ de peste 2 luni și există un context, iată de ce îl recomand în acest moment

Telefoanele Galaxy S10 sunt superbe, asta am spus-o deja în cele 2 recenzii deja publicate, iar versiunile colorate, mai ales S10e pe alb și S10+ pe verde sunt cele care prind ochii celor care le privesc. Să nu uităm de faptul că telefoanele vor apărea curând și pe roșu, altă culoare tentantă și deosebită. Ca formă și dimensiuni le consider bine ajustate, am apreciat atât condensatul Galaxy S10e, cât și generosul S10+. S10 se află între ele, deci Samsung practic s-a gândit nu doar prin prisma prețului diferit pentru bugete diferite ci și la nevoile personale legate de dimensiunea gamei S10. Una peste alta, cum spuneam mai devreme, telefoanele sunt superbe și cu siguranță excelează la acest capitol.

Hardware

Ca hardware e de top și oferă maximum posibil ce poate oferi în acest moment un telefon. Spre exemplu, personal îmi plac că sunt foarte compacte și nu au mecanisme speciale pentru camera selfie, care ar putea pune probleme la un moment dat. Avem și încărcare wireless, care sincer n-aș fi crezut ca e atât de handy - ca să spun așa - până să nu o fi utilizat personal. Acum am atât pe birou, cât și în mașină încărcare fără fir. Folosind zilnic S10+ și după peste 60 de zile de utilizare nu am constat scăderi în performanță și aș zice că funcționează ca în prima zi. Dotările la mod concret pentru cele 3 telefoane le găsiți aici:

Software

Cred că nu mă hazardez dacă numesc One UI cea mai bună interfață de telefon mobil de pe piață în acest moment! Am avut ocazia să utilizez mai toate interfețele de telefoane mobile existente în acest moment pe piață, de la cea standard Android, până la MIUI sau EMUI și vă spun foarte convins că sunt la distanță de 1 sau 2 ani de ce a realizat Samsung. De ce? Pentru că pe cât de mare este telefonul, tot reușești să îl utilizezi cu o singură mână, fără vreun efort sau fără să folosești funcția de minimizare a interfeței. UI-ul Samsung lent și cu lag e istorie.

Acustică

Samsung Galaxy S10

Avem aici parte de acustică stereo și țin să mă repet, consider sound-ul de pe Galaxy S10+ o continuare firească a display-ului, care împreună constituie dezideratul de Infinity, atât de promovat de Samsung. Avem înalte, avem bass, iar surround-ul e unul pe care chiar îl simți. Dacă încă nu ați avut ocazia să testați, mergeți într-un showroom și puneți un clip YouTube cu Dolby Digital de test, cu efecte stereo și veți afla despre ce vorbesc. Tot legat de acustică, avem și căști de calitate, AKG mai exact.

Autonomia telefonului

Am folosit S10+ de multe ori cu două SIM-uri în el și niciodată nu am rămas fără baterie. De regulă dacă îl am încărcat dimineața la 100%, prind a doua zi seara, deci pot să spun că la o utilizare normală, telefonul duce două zile lejer. În acest context consider că un gamer maniac tot reușește să prindă seara cu el dacă l-a pus la încărcat peste noapte. Aici telefonul clar stă excelent, deci îl recomand. Să nu uităm nici de încărcarea wireless și de reverse wireless charging, cu ajutorul căruia putem încărca alte telefoane, fără să folosim cablu de încărcare.

Cameră

Samsung Galaxy S10

Aici lucrurile s-au schimbat în bine! Telefonul a primit câteva actualizări care, cel puțin pe timp de zi, l-au dus peste P30 Pro. Aș menționa aici că față de momentul lansării, S10 a primit 2 actualizări doar pentru Night Mode, care a devenit comparabil cu cel de pe OnePlus și Pixel. La mod personal cel mai mult apreciez cum face food photo și recunosc că am renunțat la iPhone pentru acest lucru, pentru care el a fost baza până acum. Dacă v-am făcut curioși, găsiți aceste fotografii pe pagina mea personală Bucătar de Duminică. Telefonul de altfel excelează la fotografia de zi, mai ales la cea de peisaj, în cazul careia aș spune ca prinde cel mai bine culoarea cerului și asta în orice condiții. Un plus clar e și filmarea 4K 60FPS care poate face de rușine câteva camere 4K dedicate.

Prețul

Iată-mă vorbind și despre preț! Prețul celor 3 telefoane a scăzut de la debutul din luna februarie cu aproximativ 1000 de lei pentru fiecare, lucru ce poate fi verificat aici, aici și aici. Asta în contextul în care telefonul cumpărat de nou este încă pentru cel puțin 8 luni cel mai dotat telefon al brandului, dar și la mod general. Să nu uităm că avem și varianta ultra high-end cu stocare de 1TB și 12GB RAM, care din câte vad chiar în acest moment, costă doar 5.599 lei la evoMAG, în situația în care la lansare se vindea la nu mai puțin de 8.000 de lei.

Prețuri curente via Compari.ro:

Părțile mai puțin reușite

Bine, cam acestea ar fi motivele pentru care merită cumpărate telefoanele din gama Galaxy S10 și spuneam și de niște puncte negative, dar aici în afară de senzorul de amprente încă destul de lent și de faptul că Bixby în continuare nu convinge, nu prea am ce să le reproșez. Bixby l-am dezactivat, iar telefonul l-am setat astfel încât dacă mă aflu acasă, să nu trebuiască să folosesc cititorul de amprente pentru autentificare, adică îl folosesc nesecurizat.

Important de luat în seamă

Samsung Galaxy S10

Și ca să închei la mod pozitiv, cred că cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont, e suportul și promptitudinea Samsung când vine vorba de service și garanție. Practic la acest capitol pot fi cel mult egalați, nu și întrecuți de alți producători.

Concluzie

Samsung, prin gama S10 oferă o soluție solidă și sigură din mai toate punctele de vedere și vi le recomand cu cea mai mare încredere. Link spre pagina oficială de produs, aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×