Proiectul Firefox OS e oficial îngropat, cel puţin în varianta pentru smartphone-uri

639 ori
<b>Proiectul Firefox OS e oficial îngropat, cel puţin în varianta pentru smartphone-uri</b>Mulţi ani am sperat că mai e loc pe piaţa măcar pentru un jucător mare &icirc;n zona platformelor mobile. Am avut speranţe legate de Bada OS, de webOS, Ubuntu Touch şi Tizen, dar şi de Firefox OS şi Sailfish OS. Ei bine, se pare că proiectul...

Mulţi ani am sperat că mai e loc pe piaţa măcar pentru un jucător mare în zona platformelor mobile. Am avut speranţe legate de Bada OS, de webOS, Ubuntu Touch şi Tizen, dar şi de Firefox OS şi Sailfish OS. Ei bine, se pare că proiectul Firefox OS e oficial anulat.

Cei de la Mozilla au ales să încheie această iniţiativă, declarând oficial că vor înceta să ofere terminale cu Firefox OS prin intermediul operatorilor. Decizia a fost luată pentru că Mozilla considera că nu oferă cea mai bună experienta posibilă pentru utilizatorii de smartphone-uri. Telefoanele cu Firefox OS lansate până acum se remarcau în mod clar prin preţul scăzut înainte de toate.

Ele costau deseori sub 100 de dolari, dar nici unul nu a avut un succes fantastic. Firefox OS implică mai degrabă web apps decât aplicaţii native, iar platforma ar putea să îşi continue viaţă dar doar în sisteme Internet of Things şi eventual ca build experimental. Printre partenerii care au lansat telefoane cu Firefox OS se număra Alcatel, ZTE şi chiar LG cu un model cu carcasa transparentă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×