Qualcomm ar fi interzis Samsung să îşi vândă chipset-ul Exynos altor producători de telefoane

2.673 ori
<b>Qualcomm ar fi interzis Samsung să îşi vândă chipset-ul Exynos altor producători de telefoane</b>Relaţia dintre un producător de telefoane şi unul de procesoare e uneori complicată, după cum ne arată şi vestea despre Samsung şi Qualcomm. Producătorul american de chipset-uri ar fi interzis celor de la Samsung să îşi vândă procesoarele Exynos..

Relaţia dintre un producător de telefoane şi unul de procesoare e uneori complicată, după cum ne arată şi vestea despre Samsung şi Qualcomm. Se pare că producătorul american de chipset-uri ar fi interzis celor de la Samsung să îşi vândă procesoarele Exynos către alte OEM-uri.

O bună perioadă de timp seria Exynos de CPU-uri ajungea doar pe telefoanele Samsung, dar ulterior au apărut şi pe alte 2-3 telefoane din China. Samsung ar fi continuat parteneriatele, dar Qualcomm a pus în aplicare o clauză legată de "abuzul de brevete esenţiale", blocând vânzarea Exynos-urilor pe 25 de ani către producători de terminale.

E lesne de înţeles ce se întâmplă aici: Samsung ar fi luat din cota de piaţă Qualcomm, pentru că procesoarele sale sunt foarte puternice şi probabil au şi preţuri bune.  În benchmark-uri în ultimii ani le-au depăşit pe cele Snapdragon şi firme ca Meizu, Xiaomi şi altele de gen ar fi apreciat alternativa la Qualcomm şi să nu depindă de americani, ştiut fiind că acest lucru displace companiilor chineze.

Cum dragoste cu sila nu se poate, e posibil să apară fricţiuni între cele două companii pe viitor, chiar dacă Samsung a ajutat la realizarea lui Snapdragon 835 în ultimul an, dar şi Snapdragon 820.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×