Reacțiile stârnite de noile abonamente RED de la Vodafone În social media și câteva idei legate de piața locală

Autor:  | Publicat în:  Vodafone 2.287 ori
<b>Reacțiile stârnite de noile abonamente RED de la Vodafone În social media și câteva idei legate de piața locală</b>Vodafone a ales să anunțe câteva abonamente noi sub sigla RED, toate detaliile le găsiți într-un articol ce a fost postat pe Mobilissimo.ro. Reacțiile stârnite pe twitter au fost destul de acide și câteva dintre ele le găsiți în postarea de...

Vodafone a ales să anunțe câteva abonamente noi sub sigla RED, toate detaliile le găsiți într-un articol ce a fost postat pe Mobilissimo.ro. Reacțiile stârnite pe twitter au fost destul de acide și câteva dintre ele le găsiți în postarea de față.

Este cert că există o oarecare nemulțumire a celor care au mers pe mâna unui abonament de-a lungul anilor și acum s-au trezit că de ceva timp alegerea unei cartele preplătite se prefigurează a fi mult mai convenabilă la nivel de minute, mesaje și chiar la trafic de date. Fiecare operator de telefonie încearcă să oprească hemoragia dată de migrarea dinspre abonamente spre cartele prepaid.

Ultima găselniță ar fi legată de minutele naționale. Orange și Vodafone aveau deja abonamente sau extraopțiuni ce mizează pe un anumit volum de minute sau mesaje la nivel național. Știți că de anul trecut au scăzut tarifele de interconectare și asta s-a perceput negativ în profitul operatorilor telecom. La vremea respectivă aveam un RCS&RDS nemulțumit, dar ANCOM a ținut cont doar de legislația europeană ce prevedea un anumit prag tarifar. Nu mai redeschidem discuția pentru că aparține trecutului.

Câteva reacții stârnite de abonamentele Red de la Vodafone pe twitter:

@nwradu - eu zic ca abonamentele RED se adreseaza in principal celor ce vor MINUTE nelimitate, nu trafic.

@aiurea - @nwradu@mobilissimo sigur că știu. probabil că și depozitul ăla de 200 euro tot pe baza datelor din piață l-au băgat.

@oradeanul - "Trafic de noapte inclus (00:00 - 07:00)". Nu cred ca am rabdare pana intra operatorii in 2013. Au ramas prin 1997 pe undeva.

@aiurea - ce dracu e special? vreau 2 GB internet și convorbiri nelimitate la banii ăștia. Cu S4 gratis. http://www.vodafone.co.uk/samsung/pay-monthly-galaxy/ …

@mobilissimo - @nwradu asta in contextul in care consumul de date creste, iar cel de minute, scade! Unde-i logica? E doar buzunarul...

Multe reacții găsiți aici.

Lucrurile sunt simple. Nimeni nu mai dorește minute și mesaje naționale sau în rețea. Mare parte dintre cei care au trecut pe smartphone nu mai sunt legați de asta. Au Skype și What’s App, îi interesează traficul de date.

Un operator telecom ar trebui să țină cont de asta și să ofere trafic în 3G sau pe viitor în 4G la un preț rezonabil. Majoritatea celor care au reacționat negativ au și dat exemplul unor state vestice unde telefoanele vin la un preț bun și cu un abonament care nu rupe buzunarul. Sunt sigur că mai toată lumea își dorește un smartphone în genul lui Galaxy S4 la 100 - 200 euro și cu abonament de maxim 20 - 30 euro pe lună.

Nu sunt specialist în domeniu, dar pe plan local sunt mai puțini cei care folosesc un smartphone și amortizarea cheltuielilor cu rețeaua 3G / 4G, etc se face mai greu decât în SUA, Marea Britanie, etc. Acolo sunt zeci de milioane de clienți care au migrat pe telefoane inteligente. La noi sunt abia în jur de 3 milioane de smartphone-uri și peste 16 - 17 milioane de non-smartphone-uri. Cred că din moment ce vom avea o generalizare a smartphone-urilor și piața va cere internet s-ar putea să vedem o bătălie pentru reducerea costurilor și pe acest palier.

Mai este luată în calcul și oferta RCS-RDS, dar acolo te lovești de o altă problemă - acoperirea defectuoasă. Nu ai semnal constant nici măcar în București, ce să mai zic de momentul în care pleci la drum.

Avem și un sondaj pe care-l puteți accesa spre a exprima poziția față de pachetele pe care Vodafone le-a adus sub logo-ul Red. Putem discuta în rubrica de comentarii sau pe forum, de cum ați dori să fie configurat abonamentul vostru ca să corespundă nevoilor voastre de comunicare.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×