Rebranding și reinventare pentru una dintre cele mai bune surse de informații despre iPhone - boio.ro (Adrian Boioglu)

2.193 ori
<b>Rebranding și reinventare pentru una dintre cele mai bune surse de informații despre iPhone - boio.ro (Adrian Boioglu)</b>Primul blogger român care a pus mâna pe un iPhone în SUA și primul care i-a făcut o recenzie ne-a acordat astăzi încă un interviu, după cel din 2007. Ei bine de această dată aflăm că Adrian Boioglu va lansa o nouă versiune a site-ului său,...

Primul blogger român care a pus mâna pe un iPhone în SUA și primul care i-a făcut o recenzie ne-a acordat astăzi încă un interviu, după cel din 2007. Ei bine de această dată aflăm că Adrian Boioglu va lansa o nouă versiune a site-ului său, astăzi la ora 00.00. Detalii despre site, viziunea sa în legătură cu iPhone 5 și multe altele aflați din interviul de mai jos.

1) Cum te simți înapoi în țară, în concediul tău din Constanța? Ți-e dor de Miami?

Când sunt în US îmi e doar de oamenii de aici (prieteni și rude) când sunt aici nu prea am de ce să-mi fie dor. Poate doar de mentalitatea diferită a celor de acolo și de temperaturile peste 20 grade celsius.

2) știm că îți lansezi un nou site la ora 00:00 în această noapte... la ce să ne așteptăm? Cu ce vine noul boio.ro?

Da, marea supriza anunțată pentru dată de 15 ianuarie, ora zero este un redesign complet al boio.ro. Nu e vorba doar de o temă aplicată peste wordpress-ul existent, ci un redesign făcut profesional, de la zero. Am lucrat timp de 3 luni cu un designer / coder român și rezultatul este un boio.ro al anului 2011, cu toate funcționalitățile unui blog modern care se ocupă de tehnologie. Noul boio.ro aduce o pagină de Suport Tehnic pentru iPhone refăcută, pe care cititorii vor găsi soluția pentru întrebări simple mult mai ușor. în plus, paginile sunt mult mai bine organizate, se încarcă mai repede, iar design-ul este unitar atât pe desktop cât și pe un iDevice.

Noul boio.ro încurajează comunicarea și dialogul între oameni inteligenți, pasionați de aceleași topic-uri.

boio.ro

3) Consideri Boio.ro un brand? Ce părere ai de porecla de "iPhone man" pe care ți-a dat-o Mobilissimo.ro? S-ar potrivi drept motto pentru boio.ro?

boio.ro a devenit un brand în urmă cu aproape 3 ani, când am trecut de la www.boioglu.ro la boio.ro. Nu mai este de mult un jurnal personal, sau un blog pe care cineva traduce articole pe bandă rulantă, fără să ofere sursa informațiilor. Atitudinea luată la timp, Review-urile sofisticate și criticile cu argumente fac din boio.ro un brand cu personalitate. La asta se adăugă concursuri aproape foarte dese în care sunt oferite coduri de aplicații pentru iPhone, iPad sau Mac. în ultima vreme, informațiile în exclusivitate și analizele pertinente au adus un număr din ce în ce mai mare de cititori. Brandul boio.ro crește în fiecare zi.

Sunt convins că brandul este important atunci când văd câte emailuri primesc sau când mă întâlnesc cu lumea pe stradă și sunt oprit. Am fost oprit până și în Mexic de un cititor boio.ro care m-a recunoscut și a venit să-mi mulțumească pentru ceea ce fac. Sentimentul e unic.

Dacă Adrian Boioglu a rămas cu porecla de "iPhone Man", boio.ro are ca nou motto - "Cel mai bun Tech Blog din România", asta și pentru că subiectele au depășit cu mult sfera iPhone, a tutorialelor făcute în grabă sau a informațiilor copiate repede de pe site-uri din România și străinătate.

4) Ce părere ai despre Twitter și Facebook ca unelte de promovare și socializare pentru un blogger din domeniul tech?

Nu am fost adeptul "împărțirii brandului" în fragmente, așa că nu am folosit Facebook decât ca un al doilea mod de promovare a articolelor de pe boio.ro. Twitter în schimb a devenit un mod foarte rapid de comunicare cu cititorii mei și cu prietenii în general. Cine mă urmărește pe twitter.com/boioglu știe că acolo postez mai mult decât pe boio.ro și informațiile sunt mult mai "la prima mână" și mai personale. Sunt convins că boio.ro a crescut și datorită Twitter sau Facebook.

5) Cum crezi că va arăta iPhone 5 și ce specificații ai vrea să vezi pe el?

Niciodată nu putem știi. Dacă ne luăm după experiențele anterioare Apple, următorul iPhone va fi foarte apropiat de actualul iPhone 4, cel puțin ca aspect exterior. Sunt convins că Apple va face un iPhone 4 mai rapid și mai bun.

6) Consideri că Android este o amenințare serioasă în acest moment pentru iOS și iPhone, mai ales că a devenit un OS foarte popular?

Nu e o amenințare, mai degrabă o alternativă. Cred în calitate, nu în cantitate și numerele mari nu mă impresionează. Android 3.0 se anunță a fi un sistem de operare foarte avansat pentru tablete, dar până când îl vom vedea cum se mișcă în lumea reală, nu vreau să mă pronunț.

7) Ce telefon ai folosi dacă ai avea interzis la iPhone?

Am fost nevoit să folosesc un Nokia 1100 pentru aproape două săptămâni, până am primit un iPhone nou :) Multă lume mă întreabă același lucru. Să nu uităm că în urmă cu 10-15 ani nu exista iPhone, nici în 2005 nu visa cineva la el. Am trăit cu Nokia 6310i aproape 5 ani - mai mult decât cu iPhone. îmi plac jucăriile de la Palm (aș prefera un Palm Pixi cu toate capabilitățile unui Palm Pre, și fără slide-out keyboard) și nu m-aș da niciodată în lături de a testa un Android Device, în special ultimele apariții precum Nexus S.

8) Ce preferi pentru gaming: iPhone, PSP sau alt device?

Nu sunt un jucător, prefer să citesc, să scriu sau să fac altele în offline. Nu am avut niciodată PSP și nici nu mă tentează. îmi place să pierd timpul uneori pe iPad cu un joc, dar nici iPhone nu strica atunci când nu ai altă soluție.

9) Câte ore pe zi petreci cu ochii în ecranul unui produs Apple, fie el telefon, tablet ori MacBook?

Prea multe ore :). Atunci când nu sunt în concediu - cel puțin 5-6 ore. Iar acasă, în concediu - peste 10-12 ore zilnic.

10) Ai vreun proiect separat de boio.ro pe care consideri că cititorii noștri ar trebui să îl urmărească?

Așa cum am menționat și la întrebarea despre Twitter și Facebook, nu cred în fragmentarea brand-ului. Dar boio.ro se va dezvolta în 2011 pe o altă MARE latură pe care cititorii nici nu o ghicesc. O să vedeți despre ce este vorba la momentul potrivit.

Mulțumesc pentru acest interviu și vă aștept începând cu ora Zero a zilei de 15 ianuarie 2011 să începem o nouă etapă din viața celui mai bun Tech-blog din România - boio.ro.

Mai jos puteți vedea o galerie foto ale noii versiuni de boio.ro, site pe care vă invităm să-l vizitați cu încredere, fie că sunteți pasionați de iPhone sau simpli urmaritori ai evoluției tehnologiei mobile.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×