Retea de telefonie mobila pe Luna, prin NASA

1.888 ori
<b>Retea de telefonie mobila pe Luna, prin NASA</b>NASA colaboreaza cu BNSC (British National Space Centre) pentru a dezvolta o retea de telefonie mobila pe Luna. Aceasta va fi folosita de catre eventualii colonisti ai satelitului, care se vor stabili la polul sud al Lunii. Sistemul va deveni operational...

NASA colaboreaza cu BNSC (British National Space Centre) pentru a dezvolta o retea de telefonie mobila pe Luna. Aceasta va fi folosita de catre eventualii colonisti ai satelitului, care se vor stabili la polul sud al Lunii.

Sistemul va deveni operational din anul 2010, prin intermediul unei retele de sateliti, care vor permite comunicarea dintre colonisti, dar si cu baza lunara si cu Pamantul. O misiune de teste, numita MoonLite va fi lansata in 2012, pentru a testa o versiune prototip a acestui sistem. Un astronaut aflat pe Luna va "suna" la baza NASA pentru a demonstra faptul ca acest proiect este fezabil.

Tehnologia folosita este similara cu cea a sistemului de telefonie bazat pe satelitii Inmarsat, conform directorului sectiunii stiintifice BNSC David Parker. Dupa completarea misiunii-test MoonLite, proiectul va debuta cu unul sau 2 sateliti, care vor orbita in jurul polului sud al Lunii. Mai este o cale lunga pana la WiMAX si HSDPA pe Luna, de vreme ce downlinkul va fi de 3kbps, iar uplinkul de 2kbps pe satelitul Pamantului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×