RIM da LG in judecata pentru cuvintele "Berry" si "Black"

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 2.360 ori

Nu ne-am fi asteptat la asa ceva, dar se pare ca RIM intra din nou in sala de judecata, de data aceasta imputandu-le celor de la LG faptul ca ar fi folosit nume specifice terminalelor sale. Producatorul LG a lansat 2 handseturi, unul numit "Black Cherry",...

Nu ne-am fi asteptat la asa ceva, dar se pare ca RIM intra din nou in sala de judecata, de data aceasta imputandu-le celor de la LG faptul ca ar fi folosit nume specifice terminalelor sale.

RIM da in judecata LG

Producatorul LG a lansat 2 handseturi, unul numit "Black Cherry", iar celalalt "Strawberry", reprezentantii RIM afirmand ca aceste nume sunt prea apropiate de cel al celebrului terminal BlackBerry. Se pare ca RIM doreste ca masuri drastice sa fie luate, cum ar fi distrugerea tuturor telefoanelor LG care contin cuvintele "Black", "Blue", sau "Pearl" in nume. Verizon a incercat sa sara in ajutorul companiei acuzate de "plagiat", dar RIM nu a dorit nici un soi de compromis.

Desi pare foarte improbabil sa vedem milioane de telefoane distruse din cauza unui nume, povestea arata cat de obsedate devin unele companii de trademarkul lor, fie si asupra unui cuvant. Cu cateva zile in urma, operatorul T-Mobile patenta culoarea magenta, cel putin in ce priveste industria mobila. Banuim ca am putea vedea un proces similar daca s-ar analiza atent denumirile "iPod Touch" si "HTC Touch", dar totul depinde de cat de agresiv este departamentul legal si cel de PR al companiilor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×