RIM devine BlackBerry de azi, anunță telefoanele BlackBerry Z10 și BlackBerry Q10, cu noul BB 10 OS la bord

1.936 ori
<b>RIM devine BlackBerry de azi, anunță telefoanele BlackBerry Z10 și BlackBerry Q10, cu noul BB 10 OS la bord</b>A venit și momentul ca un nou capitol să fie scris în istoria smartphone-urilor, odată cu anunțarea oficială a lui BlackBerry 10 OS și a primelor două telefoane pe care rulează această platformă. E vorba despre BlackBerry Z10 și modelul Q10,...

A venit și momentul ca un nou capitol să fie scris în istoria smartphone-urilor, odată cu anunțarea oficială a lui BlackBerry 10 OS și a primelor două telefoane pe care rulează această platformă. E vorba despre BlackBerry Z10 și modelul Q10, acesta părând a fi numele final al modelului pe care l-am cunoscut multă vreme drept X10. Hai să vedem ce altceva a mai anunțat RIM/BlackBerry.

Evenimentul de azi a avut loc în New York, iar președintele și CEO-ul RIM, Thorsten Heins s-a aflat pe scenă pentru a discuta viitorul companiei. Heins a afirmat că dorește un viitor "hiper conectat" pentru firmă pe care o conduce. El a descris telefonul ideal drept o combinație între un browser bun, aplicații de calitate, cameră bună și rețea rapidă, dar a afirmat și că dorește mai mult pentru BlackBerry 10. Aflați și faptul că acum compania canadiană Research in Motion se numește BlackBerry, după rebrandingul anunțat azi, sub motto-ul "One Brand. One Promise".

BlackBerry Z10 și BlackBerry Q10

Trecând la produsele lansate azi, primul este BlackBerry 10 OS, care vine cu 70.000 de aplicații, toate disponibile pe platformă din prima zi. Printre ele se număra Angry Birds, Skype și Twitter, plus Facebook și Amazon Kindle. Magazinul de aplicații din BB 10 OS poartă numele de BlackBerry World și este un hub central atât pentru software, cât și pentru multimedia. BlackBerry 10 a primit suport din partea a 8 mari studiouri de filme, se pare, plus case de discuri.

BlackBerry Z10 alb

Utilizatorii business vor avea parte de LinkedIn, Cisco WebX, FourSquare, WhatsApp, Box, The Economist și multe altele. Se pare că e la modă să ai un director de creație vedetă și după ce Intel l-a angajat pe Will.i.am de la Black Eyed Peas, acum BlackBerry anunță cooptarea artistei Alicia Keys drept directorul său de creație la nivel global. în cadrul lansării de azi a fost promisă și o gratuitate pentru Angry Birds Star Wars pe BlackBerry 10 OS. Astfel, primele 1.250.000 de downloaduri ale jocului sunt gratuite, conform Rovio.

BlackBerry Q10

Trecând la telefoane, cel mai intereste este cu siguranță BlackBerry Z10, care aduce un display de 4.2 inch, cu rezoluție de 1280 x 768 pixeli, procesor dual core Krait la 1.5 GHz, 2 GB RAM și o cameră de 8 megapixeli. Acest handset e capabil de captură video 1080p, dispune de port HDMI și vine și cu 16 GB memorie internă, plus slot microSD. în ce privește conectivitatea, avem parte de LTE, WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 și NFC. Z10 dispune de o tastatură touch avansată, iar dacă sunteți în căutarea unei tastaturi fizice, aici intră în scena BlackBerry Q10.

BlackBerry Z10 spate

Smartphone-ul folosește faimoasa tastatura QWERTY specifică BlackBerry-urilor, dar încorporează și un ecran touch AMOLED de 3.1 inch, cu rezoluție de 720 x 720, deci un ecran pătrat. Dotările lui Q10 includ un cadru metalic din oțel inoxidabil în jurul ecranului și o fațadă din sticlă edge to edge. Același procesor de pe Z10 se afla și la interiorul lui Q10. BlackBerry Z10 debutează chiar mâine în Marea Britanie prin toți marii operatori și retaileri. în Canada telefonul va costa 150 de dolari la abonament pe 3 ani, iar în SUA 200 de dolari cu abonament pe 2 ani.

BlackBerry Q10 va sosi pe piață în luna aprilie. Tot la evenimentul de azi a fost promis și un update pentru tableta BlackBerry PlayBook, care va primi la rândul său update la BlackBerry 10 OS. V-am anunțat lansarea înainte ca ea să înceapă, iar dacă ați ratat-o, o găsiți aici înregistrată. Cum vi se par inovațiile de la BlackBerry?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×