RIM, marele castigator pe piata smartphone-urilor, BlackBerry versus iPhone

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 1.117 ori

Producatorul telefoanelor BlackBerry, RIM domina in continuare piata smartphone-urilor si dupa cel de-al doilea trimestru al acestui an, dublandu-si cota de piata din 2007. Aceasta a ajuns acum la 17.4%, conform unui raport al companiei de cercetari...

Producatorul telefoanelor BlackBerry, RIM domina in continuare piata smartphone-urilor si dupa cel de-al doilea trimestru al acestui an, dublandu-si cota de piata din 2007. Aceasta a ajuns acum la 17.4%, conform unui raport al companiei de cercetari Gartner.

Rim marele castigator pe piata

Piata este la ora actuala dominata de Nokia, care a vandut 15.3 milioane de telefoane cu suport pentru email si navigare, conferindu-i o cota de piata de 47.5%. Acest numar reprezinta totusi o scadere, de la cei 50.8% din urma cu un an, pe masura ce competitia se intensifica in sectorul telefoanelor cu functii avansate. Conform Reuters, RIM a vandut 5.6 milioane de smartphone-uri din aprilie pana in iunie, fata de cele 2.5 milioane de acum un an, obtinand noi clienti, in afara celor deja fideli.

Analistii de la Gartner sfatuiesc Nokia sa introduca terminale mai variate pe piata, in special din seria N, pentru a-si pastra dominatia. Compania a facut modificari mici ale telefoanelor din seria N pana acum, iar publicul se va plictisi de aceste variatiuni pe aceeasi tema. Compania Credit Suisse a declarat ca se asteapta sa vada cota de piata a celor de la Nokia scazand la 41.6% in 2009, acest lucru afectand grav profiturile finlandezilor. Cota de piata Apple a scazut de la 5.3% la inceputul acestui an la 2.8%, pe masura ce compania a epuizat stocul de iPhone-uri de prima generatie, pentru a vinde noul iPhone 3G.

Intre timp, HTC si-a dublat vanzarile, in comparatie cu cele din 2007, ajungand acum la 1.3 milioane de unitati si ocupand locul 3 pe piata smartphone-urilor. In ce priveste sistemul de operare mobil preferat de public, Symbian a pierdut cota de piata de 66% din 2007, in favoarea uneia de 57% in acest an, asta in vreme ce RIM a inregistrat 17.4%, iar Windows Mobile 12%.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×